Pórková omeleta

Nastartuje váš den vydatnou snídaní.

Obtížnost

Lehké

Vaření 1520 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Pórek očistíme a odkrojíme kořenovou část. Pak jej překrojímena špalíky, které ještě podélně rozřízneme a dobře vymyjeme. V nerezovém kastrůlku přivedeme do varu osolenou vodu a velice krátce v ní ovaříme nakrájený pórek.
  2. Asi polovinu másla rozpustíme v kastrůlku a zasypeme moukou. Přilijeme trochu prochladlého vývaru, rozšleháme, krátce provaříme a přimícháme spařený pórek. Vejce rozdělíme a bílky vyšleháme v kotlíku dohusta. Přidáme žloutky ,škrobovou moučku a vymícháme hladké těstíčko, které po čtyřech dílech nalijeme na tukem potřenou teflonovou pánev.
  3. Každou omeletu zvolna pečeme asi 1 minutu, poté na ni rozdělíme na 4 části rozdělený podušený pórek, těstíčko přehneme a omeletu ještě zvolna dopečeme. Pažitku (petrželku) omyjeme a nakrájíme. Míchanou zeleninu zvlášť podusíme na zbylém másle, podle potřeby mírně podlijeme vodou, osolíme a když je téměř měkká, rozdělíme ji na nahřáté talíře k upečeným omeletám. Posypeme sekanou pažitkou nebo petrželkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    322 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1346 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    14,5 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    14,6 g

    23 %

    22 %

  • Tuky

    22,8 g

    35 %

    33 %

  • nasycené

    10,1 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.