Pórková omeleta
Nastartuje váš den vydatnou snídaní.
Postup
- Pórek očistíme a odkrojíme kořenovou část. Pak jej překrojímena špalíky, které ještě podélně rozřízneme a dobře vymyjeme. V nerezovém kastrůlku přivedeme do varu osolenou vodu a velice krátce v ní ovaříme nakrájený pórek.
- Asi polovinu másla rozpustíme v kastrůlku a zasypeme moukou. Přilijeme trochu prochladlého vývaru, rozšleháme, krátce provaříme a přimícháme spařený pórek. Vejce rozdělíme a bílky vyšleháme v kotlíku dohusta. Přidáme žloutky ,škrobovou moučku a vymícháme hladké těstíčko, které po čtyřech dílech nalijeme na tukem potřenou teflonovou pánev.
- Každou omeletu zvolna pečeme asi 1 minutu, poté na ni rozdělíme na 4 části rozdělený podušený pórek, těstíčko přehneme a omeletu ještě zvolna dopečeme. Pažitku (petrželku) omyjeme a nakrájíme. Míchanou zeleninu zvlášť podusíme na zbylém másle, podle potřeby mírně podlijeme vodou, osolíme a když je téměř měkká, rozdělíme ji na nahřáté talíře k upečeným omeletám. Posypeme sekanou pažitkou nebo petrželkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
322 KCal
15 %
13 %
-
Energie
1346 KJ
15 %
13 %
-
Sacharidy
14,5 g
16 %
14 %
-
Vláknina
1,5 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
14,6 g
23 %
22 %
-
Tuky
22,8 g
35 %
33 %
-
nasycené
10,1 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Zapečené palačinky
Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.