Pikantní stehna na jehle

Pokud rádi grilujete, musíte vyzkoušet i tento recept.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Salát:

Postup

  1. Nejdříve připravíme salát. Uvaříme quinou doměkka. Slijeme ji a smícháme se scezenými fazolemi. Přidáme polovinu jemně nakrájené petržele, dvě lžíce olivového oleje, šťávu z poloviny citronu a sůl. ­Zbylou petržel rozmixujeme se zbytkem oleje a citronovou šťávou na zelené pesto. Lehce ho osolíme.
  2. Kuřecí stehna rozkrájíme na stejně velké kusy. Česnek prolisujeme do větší misky. Přimícháme dvě lžíce oleje, uzenou papriku, chilli a sůl. Ve směsi marinujeme maso, poté napícháme na jehly.
  3. Zahřejeme grilovací pánev a potřeme ji zbylým olejem. Položíme na ni jehly s masem a opékáme je čtyři minuty z každé strany. Serví­rujeme se salátem, zeleným pestem a jogurtem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    649 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2715 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    40,8 g

    46 %

    41 %

  • Vláknina

    9,8 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    39,3 g

    62 %

    58 %

  • Tuky

    35,9 g

    55 %

    51 %

  • nasycené

    8,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.