Pikantní stehna na jehle
Pokud rádi grilujete, musíte vyzkoušet i tento recept.
Postup
- Nejdříve připravíme salát. Uvaříme quinou doměkka. Slijeme ji a smícháme se scezenými fazolemi. Přidáme polovinu jemně nakrájené petržele, dvě lžíce olivového oleje, šťávu z poloviny citronu a sůl. Zbylou petržel rozmixujeme se zbytkem oleje a citronovou šťávou na zelené pesto. Lehce ho osolíme.
- Kuřecí stehna rozkrájíme na stejně velké kusy. Česnek prolisujeme do větší misky. Přimícháme dvě lžíce oleje, uzenou papriku, chilli a sůl. Ve směsi marinujeme maso, poté napícháme na jehly.
- Zahřejeme grilovací pánev a potřeme ji zbylým olejem. Položíme na ni jehly s masem a opékáme je čtyři minuty z každé strany. Servírujeme se salátem, zeleným pestem a jogurtem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
649 KCal
29 %
27 %
-
Energie
2715 KJ
29 %
27 %
-
Sacharidy
40,8 g
46 %
41 %
-
Vláknina
9,8 g
33 %
33 %
-
Bílkoviny
39,3 g
62 %
58 %
-
Tuky
35,9 g
55 %
51 %
-
nasycené
8,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA