Křupavá kachní prsa s mrkvovým pyré s vinnou omáčkou

Zkuste si připravit kachní prsa s mrkvovým pyré a fazolkami. Báječně si pochutnáte.

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Na pyré:

Na vinnou klobásu:

Na fazolky:

Postup

  1. Kachní prsa očistíme od blanek a prsa z obou stran osolíme a opepříme. Poté prsa začneme grilovat nejdříve kůží dolů dozlatova. Vypečený tuk z pánve postupně odléváme. Jakmile je kůže dokřupava opečená, prsa otočíme a grilujeme další 4 minuty. Poté zabalíme do alobalu a necháme 5 minut dojít.
  2. Dvě mrkve nakrájíme na tenké šikmé plátky, které potřeme olejem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 140 °C dokřupava asi 25 minut.
  3. Na pyré uvaříme zbylou mrkev v osolené vodě doměkka a poté ji scedíme. Vmícháme citronovou šťávu, máslo a společně rozmačkáme. Přidáme smetanu, propasírujeme přes jemné síto a dochutíme solí.
  4. Vývar s vínem nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a poté necháme svařit na mírném ohni zhruba na 150 ml. Do omáčky vmícháme studené máslo a v případě potřeby dochutíme solí.
  5. Fazolky očistíme, spaříme v osolené vodě a pak ihned zchladíme ve vodě ledové. Fazolky rozdělíme na 4 porce a každou z nich zabalíme do plátku slaniny. Otýpky pak opečeme na grilu ze všech stran.
  6. Kachní prsíčka nakrájíme na plátky a podáváme s mrkvovým pyré, vinnou omáčkou a fazolkami ve slanině. Ozdobíme připraveným chipsem z mrkve, případně bylinkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1374 KCal

    62 %

    57 %

  • Energie

    5749 KJ

    62 %

    57 %

  • Sacharidy

    27,1 g

    31 %

    27 %

  • Vláknina

    10,4 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    51,8 g

    82 %

    76 %

  • Tuky

    101,9 g

    157 %

    146 %

  • nasycené

    43,2 g

  • trans-mastné

    1,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.