Kapustové pirožky
Připravte si slané pohoštění k vínu nebo pivu, případně si pirožky dejte k večeři.
Postup
- Z droždí, mléka, cukru a mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Poté přidáme všechnu zbývající mouku, vejce, špetku soli a máslo. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v teple vykynout.
- Mezitím si připravíme náplň. Listy kapusty spaříme ve vroucí osolené vodě. Scedíme, necháme je okapat a nakrájíme najemno. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou kapustu, podle chuti osolíme, opepříme a orestujeme. Nakonec vmícháme utřený česnek.
- Vykynuté těsto prohněteme, poprášíme moukou, vyválíme na tenký plát a vykrájíme větší kolečka. Na každé z nich navrstvíme lžičkou trochu náplně a přeložíme do půlměsíčků, kterým vidličkou spojíme okraje.
- Pirožky smažíme ve vysoké vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Necháme je okapat na papírové utěrce. Podáváme je například se zakysanou smetanou s koprem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
593 KCal
27 %
25 %
-
Energie
2483 KJ
27 %
25 %
-
Sacharidy
67,7 g
77 %
68 %
-
Vláknina
8,2 g
27 %
27 %
-
Bílkoviny
19,1 g
30 %
28 %
-
Tuky
25,6 g
39 %
37 %
-
nasycené
3,9 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA