Kapustové pirožky

Připravte si slané pohoštění k vínu nebo pivu, případně si pirožky dejte k večeři.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

bez kynutí

Ingredience

4 PORCE +

Na náplň:

Postup

  1. Z droždí, mléka, cukru a mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Poté přidáme všechnu zbývající mouku, vejce, špetku soli a máslo. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v teple vykynout.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Listy kapusty spaříme ve vroucí osolené vodě. Scedíme, necháme je okapat a nakrájíme najemno. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou kapustu, podle chuti osolíme, opepříme a orestujeme. Nakonec vmícháme utřený česnek.
  3. Vykynuté těsto prohněteme, poprášíme moukou, vyválíme na tenký plát a vykrájíme větší kolečka. Na každé z nich navrstvíme lžičkou trochu náplně a přeložíme do půlměsíčků, kterým vidličkou spojíme okraje.
  4. Pirožky smažíme ve vysoké vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Necháme je okapat na papírové utěrce. Podáváme je například se zakysanou smetanou s koprem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    593 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2483 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    67,7 g

    77 %

    68 %

  • Vláknina

    8,2 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    19,1 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    25,6 g

    39 %

    37 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Pomazánka z kořenové zeleniny podle @lina_kucharka_

Vyzkoušejte recept na tuto jemnou pomazánku. S čerstvým pečivem se vám budou dělat boule za ušima.

Paštika z kořenové zeleniny podle @tady_svacinar

Zeleninová paštika se skvěle hodí na pečivo, výborně ladí s brusinkami a ořechy a je perfektní jako...

Dýňový koláč s bryndzou a slaninou podle Recepty od starkej

Recept na tento slaný koláč si musíte určitě uložit.

Kořeněná dýňová panna cotta s karamelem a dýňovými semínky podle @michalovo.jidlo

Sladká pochoutka na slaný způsob, chuťově velmi návyková.

Dýňový pletenec se slaninou a fetou podle Vaříme s Míšou

Sladká dýně, křupavá slanina, sůl a krémovost fety – kombinace, která vás naladí na podzimní...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.