Jahodová bublanina

Tradiční bublanina z jahod, kterou zvládnou upéct i začátečníci.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

18 PORCE +

Těsto:

Dohotovení:

Postup

  1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh. Obě hmoty lehce spojíme, vmícháme polovinu vlažného mléka, polovinu prosáté mouky, pak druhou polovinu mléka a zbylou mouku prosátou s kypřicím práškem. Hotové těsto rozetřeme do pekáčku s vyšším okrajem, který si předem vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou.
  2. Očištěné jahody nakrájíme na kousky, rozložíme je na těsto po celé ploše kousek od sebe a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout v pekáčku a před podáváním pocukrujeme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    232 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    970 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    34,9 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    5,6 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    7,4 g

    11 %

    11 %

  • nasycené

    4,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Tvarohová bublanina s jahodami

Skvělý letní recept.

Jahodová bublanina

S velkou úrodou si tato bublanina snadno poradí.

Jahodová bublanina s mandlemi

Po této bublanině se u vás doma jen zapráší.

Jahodová bublanina s pusinkami

Nazdobte si vaši oblíbenou bublaninu křehkými pusinkami.

Jahodová bublanina

Tuhle bublaninu si zamilujete.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.