Jahodová bublanina
Tradiční bublanina z jahod, kterou zvládnou upéct i začátečníci.
Postup
- Změklé máslo vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh. Obě hmoty lehce spojíme, vmícháme polovinu vlažného mléka, polovinu prosáté mouky, pak druhou polovinu mléka a zbylou mouku prosátou s kypřicím práškem. Hotové těsto rozetřeme do pekáčku s vyšším okrajem, který si předem vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou.
- Očištěné jahody nakrájíme na kousky, rozložíme je na těsto po celé ploše kousek od sebe a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout v pekáčku a před podáváním pocukrujeme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
232 KCal
11 %
10 %
-
Energie
970 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
34,9 g
40 %
35 %
-
Vláknina
1,6 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
5,6 g
9 %
8 %
-
Tuky
7,4 g
11 %
11 %
-
nasycené
4,0 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA