Chlebíčky s avokádem a kukuřicí
Zdravá svačinka, kterou si zamilujete.
Postup
- Z avokáda vydlabeme vnitřek a dáme ho do misky. Přidáme prolisovaný česnek, limetovou šťávu, špetku soli, pepře a římského kmínu. Přilijeme 5 lžic olivového oleje a rozmačkáme.
- Bagetu nakrájíme na plátky a nasucho opečeme v pánvi z každé strany asi 3 minuty. Opečené bagety pak dáme stranou.
- Z kukuřičného klasu odřízneme zrna a dáme je opéct na pánev, špetku je osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme je asi 3 minuty.
- Dáme je stranou. Sýr nakrájíme na plátky, bagetu potřeme avokádem, navrch dáme sýr a opečenou kukuřici. Ozdobíme například bylinkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
665 KCal
30 %
28 %
-
Energie
2782 KJ
30 %
28 %
-
Sacharidy
57,3 g
65 %
57 %
-
Vláknina
6,6 g
22 %
22 %
-
Bílkoviny
17,2 g
27 %
25 %
-
Tuky
39,9 g
61 %
57 %
-
nasycené
11,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA