Bulharské koblížky s medem

Netypické koblížky původem z Bulharska.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

40 PORCE +

Postup

  1. V míse promícháme mouku se solí a vanilkovým cukrem. Jogurt smícháme s vejci a jedlou sodou a vmícháme do moučné směsi.
  2. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme při pokojové teplotě 20 minut odpočinout.
  3. Pak krátce propracujeme a rozválíme na plát silný 3 mm. Rádýlkem rozkrájíme na kosočtverce. Olej rozehřejeme a koblížky smažíme po obou stranách do zlaté barvy.
  4. Po usmažení necháme na savém papíře okapat a pak pocukrujeme. Podáváme s medem a jogurtem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    56 KCal

    3 %

    2 %

  • Energie

    235 KJ

    3 %

    2 %

  • Sacharidy

    9,4 g

    11 %

    9 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    2,0 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    1,1 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Žloutkové obdélníčky s ořechy

Upečte si žloutkové obdélníčky s ořechy, které vás okouzlí svou jemností.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.