Bramborové lokše s trhaným krůtím masem a dýňovým zelím

Tento oběd na vás dýchne podzimní atmosféru.

Obtížnost

Střední

Vaření 200 min

Ingredience

4 PORCE +

Na trhané maso:

Na dýňové zelí:

Na bramborové lokše:

Postup

  1. Krůtí stehna vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Podlijeme vodou, přikápneme 1 lžíci oleje, zakryjeme pokličkou a pečeme při 150 °C asi 180 minut.
  2. Mezitím si na rozpáleném oleji zpěníme nahrubo nastrouhanou dýni, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Vmícháme kmín, zázvor, podlijeme 200 ml vody, přikryjeme pokličkou a necháme dusit doměkka. Dochutíme citronovou šťávou, solí a cukrem.
  3. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Oloupeme je, nastrouháme najemno a přidáme k nim sůl, žloutek, mouku a 2 lžíce vody. Zpracujeme na těsto. Přendáme ho na pomoučněný vál a vždy z části uválíme tenké placky.
  4. Placky opékáme nasucho na rozehřáté pánvi. Osmažené lokše ihned pomžeme rozpuštěným sádlem.
  5. Upečené maso vidličkou natrháme, lokše přeložíme, naplníme trhaným masem a zelím. Nakonec můžeme přidat například smaženou cibulku a petrželku.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    725 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3034 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    86,5 g

    98 %

    86 %

  • Vláknina

    10,5 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    33,3 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    24,9 g

    38 %

    36 %

  • nasycené

    7,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.