Bramborové lokše s trhaným krůtím masem a dýňovým zelím
Tento oběd na vás dýchne podzimní atmosféru.
Postup
- Krůtí stehna vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Podlijeme vodou, přikápneme 1 lžíci oleje, zakryjeme pokličkou a pečeme při 150 °C asi 180 minut.
- Mezitím si na rozpáleném oleji zpěníme nahrubo nastrouhanou dýni, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Vmícháme kmín, zázvor, podlijeme 200 ml vody, přikryjeme pokličkou a necháme dusit doměkka. Dochutíme citronovou šťávou, solí a cukrem.
- Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Oloupeme je, nastrouháme najemno a přidáme k nim sůl, žloutek, mouku a 2 lžíce vody. Zpracujeme na těsto. Přendáme ho na pomoučněný vál a vždy z části uválíme tenké placky.
- Placky opékáme nasucho na rozehřáté pánvi. Osmažené lokše ihned pomžeme rozpuštěným sádlem.
- Upečené maso vidličkou natrháme, lokše přeložíme, naplníme trhaným masem a zelím. Nakonec můžeme přidat například smaženou cibulku a petrželku.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
725 KCal
33 %
30 %
-
Energie
3034 KJ
33 %
30 %
-
Sacharidy
86,5 g
98 %
86 %
-
Vláknina
10,5 g
35 %
35 %
-
Bílkoviny
33,3 g
53 %
49 %
-
Tuky
24,9 g
38 %
36 %
-
nasycené
7,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA