Věžičky ze smetanových brambor

Jednoduchý pokrm z brambor, který působí luxusně.

Obtížnost

Střední

Vaření 150 min

bez rozležení

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Brambory oloupeme a na struhadle nebo v robotu nakrájíme na slabé plátky. Česnek oloupeme a usekáme nadrobno. Brambory s česnekem dáme do hrnce a zalijeme smetanou. Přidáme lístky tymiánu, sůl, pepř a muškátový oříšek a necháme přejít varem.
  2. Zapékací misku nebo pekáč vytřeme máslem. Přendáme do ní brambory ve smetaně. Urovnáme je a trochu přimáčkneme. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi dvě hodiny, dokud se nevypeče všechna tekutina a povrch nebude zlatavý.
  3. Upečené brambory necháme do druhého dne vychladnou a rozležet. Plátky slaniny rozložíme na plech a nasucho opečeme dozlatova. Z vrstvy brambor vykrájíme formičkou ve tvaru kolečka malé věžičky. Ozdobíme je lístkem rukoly a plátkem slaniny.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    388 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1624 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    27,8 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    8,7 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    26,2 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    13,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.