Vepřové žebírko
Vepřová žebírka připravená podle tradičního receptu pro opravdové gurmány.
Postup
- Olomoucké tvarůžky nakrájíme na malé kostičky a dáme do misky. Přidáme najemno nasekanou cibuli, prolisované stroužky česneku, lžíci zakysané smetany, mletou papriku a vše promícháme.
- Kotlety očistíme a podélně uprostřed nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Pak je lehce naklepeme a vložíme do nich nádivku. Okraj sepneme párátkem, aby náplň nevytekla a zaprášíme je hladkou moukou.
- Na pánvi rozpálíme sádlo a kotlety po obou stranách opečeme. Přendáme je na pekáček, posypeme kmínem, solí, pepřem, nasekaným tymiánem a zalijeme je smetanou.
- Vložíme je do vyhřáté trouby a při 180 °C dopečeme doměkka. Podáváme s vařenými bramborami a dušenou zeleninou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
649 KCal
30 %
27 %
-
Energie
2716 KJ
30 %
27 %
-
Sacharidy
4,3 g
5 %
4 %
-
Vláknina
0,5 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
50,1 g
80 %
74 %
-
Tuky
46,6 g
72 %
67 %
-
nasycené
20,2 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA