Vepřové žebírko

Vepřová žebírka připravená podle tradičního receptu pro opravdové gurmány.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Olomoucké tvarůžky nakrájíme na malé kostičky a dáme do misky. Přidáme najemno nasekanou cibuli, prolisované stroužky česneku, lžíci zakysané smetany, mletou papriku a vše promícháme.
  2. Kotlety očistíme a podélně uprostřed nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Pak je lehce naklepeme a vložíme do nich nádivku. Okraj sepneme párátkem, aby náplň nevytekla a zaprášíme je hladkou moukou.
  3. Na pánvi rozpálíme sádlo a kotlety po obou stranách opečeme. Přendáme je na pekáček, posypeme kmínem, solí, pepřem, nasekaným tymiánem a zalijeme je smetanou.
  4. Vložíme je do vyhřáté trouby a při 180 °C dopečeme doměkka. Podáváme s vařenými bramborami a dušenou zeleninou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    649 KCal

    30 %

    27 %

  • Energie

    2716 KJ

    30 %

    27 %

  • Sacharidy

    4,3 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    50,1 g

    80 %

    74 %

  • Tuky

    46,6 g

    72 %

    67 %

  • nasycené

    20,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.