Vepřová pečeně se zelím

Pokud máte rádi maso, tak si užijete i tento recept.

Obtížnost

Střední

Vaření 100 min

Ingredience

4 PORCE +

Zelí:

Postup

  1. Maso opláchneme, osušíme a vykostíme. Kůži nařežeme na jemné proužky, potřeme utřeným česnekem se solí a posypeme kmínem.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do pekáče. Přidáme kosti a na ně položíme maso.
  3. Do pekáčku přilijeme naběračku vody a zakryjeme alobalem. Troubu nahřejeme na 190 °C. Po 20 minutách teplotu snížíme na 165 °C a za občasného podlévání maso pečeme téměř doměkka. Měkké maso odklopíme a při teplotě 190 °C dopečeme dozlatova.
  4. Zelí očistíme, vykrojíme košťál a hlávku nakrájíme na jemné nudličky. V kastrolu rozpálíme olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme zelí, kmín, sůl a podlijeme asi 2 naběračkami vody.
  5. Když je zelí napůl měkké, zaprášíme ho moukou, promícháme a dusíme do změknutí. Před dokončením ho dochutíme octem, cukrem a solí.
  6. Upečené maso vyndáme z pekáče. Výpek přelijeme do kastrůlku a vysmahneme na tuk. Zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Šťávu provaříme, přidáme kosti a společně povaříme asi 20 minut, přecedíme a podle chuti přisolíme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1056 KCal

    48 %

    44 %

  • Energie

    4418 KJ

    48 %

    44 %

  • Sacharidy

    7,9 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    3,6 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    34,4 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    98,2 g

    151 %

    140 %

  • nasycené

    21,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Novoroční vepřová pečeně a brambory hasselback

Oslavte nový rok s vepřovou pečení a švédskými brambory Hasselback.

Vepřová pečeně v Porteru

K pečení masa je skvělé využít hořké pivo.

Provensálská vepřová pečeně s květákem

Každý masožrout vám bude za tento oběd vděčný.

Vepřová pečeně s pomeranči

Tento lahodný pokrm kombinuje šťavnatost vepřového masa s osvěžující chutí pomerančů.

Vepřová pečeně s rozmarýnem

Rozmarýn je bohatý na antioxidanty a stimuluje produkci žluči, což podporuje trávení tuků. Upečte...

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.