Vepřová pečeně se zelím
Pokud máte rádi maso, tak si užijete i tento recept.
Postup
- Maso opláchneme, osušíme a vykostíme. Kůži nařežeme na jemné proužky, potřeme utřeným česnekem se solí a posypeme kmínem.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do pekáče. Přidáme kosti a na ně položíme maso.
- Do pekáčku přilijeme naběračku vody a zakryjeme alobalem. Troubu nahřejeme na 190 °C. Po 20 minutách teplotu snížíme na 165 °C a za občasného podlévání maso pečeme téměř doměkka. Měkké maso odklopíme a při teplotě 190 °C dopečeme dozlatova.
- Zelí očistíme, vykrojíme košťál a hlávku nakrájíme na jemné nudličky. V kastrolu rozpálíme olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme zelí, kmín, sůl a podlijeme asi 2 naběračkami vody.
- Když je zelí napůl měkké, zaprášíme ho moukou, promícháme a dusíme do změknutí. Před dokončením ho dochutíme octem, cukrem a solí.
- Upečené maso vyndáme z pekáče. Výpek přelijeme do kastrůlku a vysmahneme na tuk. Zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Šťávu provaříme, přidáme kosti a společně povaříme asi 20 minut, přecedíme a podle chuti přisolíme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1056 KCal
48 %
44 %
-
Energie
4418 KJ
48 %
44 %
-
Sacharidy
7,9 g
9 %
8 %
-
Vláknina
3,6 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
34,4 g
55 %
51 %
-
Tuky
98,2 g
151 %
140 %
-
nasycené
21,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA