Vepřová panenka se zeleným chřestem
Na této vepřové panence s rajčaty a chřestem si pochutnají úplně všichni.
Postup
- Panenky očistíme a odblaníme. Připravené maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Opečené maso vyndáme z pánve a necháme mírně zchladnout.
- Máslo (60 g) vyšleháme s hořčicí a vejcem, přidáme mandle, strouhanku, bylinky, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- Směs naneseme na povrch opečených panenek. Připravené maso položíme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme omytá rajčátka, pokapeme je olivovým olejem, osolíme a opepříme. Vše vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 12-15 minut. Nakonec můžeme maso zapéct pod grilem, aby krusta získala zlatou barvu.
- Chřest oloupeme a odřízneme dřevnatý konec. Chřest spaříme ve vroucí osolené vodě, pak ho vyjmeme, ochladíme ve studené vodě a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a chřest ze všech stran krátce orestujeme. Pečenou panenku nakrájíme na plátky a podáváme s rajčátky a chřestem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
813 KCal
37 %
34 %
-
Energie
3402 KJ
37 %
34 %
-
Sacharidy
41,5 g
47 %
41 %
-
Vláknina
7,2 g
24 %
24 %
-
Bílkoviny
84,4 g
134 %
124 %
-
Tuky
32,7 g
50 %
47 %
-
nasycené
14,0 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA