Vepřová panenka s kroketami a hruškovým čatní

2 hodnocení

Skvělý oběd, který si oblíbí všichni z rodiny.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Hrušky zbavíme jadřinců a nakrájíme je na kostičky. Do kastrůlku dáme vařit cider s cukrem, badyánem a octem. Do vroucí směsi přidáme hrušky a vaříme asi 20 minut, dokud se hrušky nezačnou rozpadat a tekutina se téměř nevyvaří. Na posledních 5 minut varu přidáme najemno nakrájenou cibuli a čatní osolíme. Mimo plamen pak vmícháme máslo.
  2. Mezitím očistíme panenku, osolíme a opepříme za všech stran a posypeme ji rozmarýnem. Panenku zabalíme do plátků slaniny, přendáme ji na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 17 minut.
  3. Olej na smažení rozpálíme a usmažíme v něm krokety dozlatova. Panenku po vyndání nakrájíme na plátky a podáváme s kroketami a hruškovým čatní.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1016 KCal

    46 %

    42 %

  • Energie

    4250 KJ

    46 %

    42 %

  • Sacharidy

    94,1 g

    107 %

    94 %

  • Vláknina

    10,9 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    44,0 g

    70 %

    65 %

  • Tuky

    47,5 g

    73 %

    68 %

  • nasycené

    14,5 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.