Vepřová panenka s kroketami a hruškovým čatní
Skvělý oběd, který si oblíbí všichni z rodiny.
Postup
- Hrušky zbavíme jadřinců a nakrájíme je na kostičky. Do kastrůlku dáme vařit cider s cukrem, badyánem a octem. Do vroucí směsi přidáme hrušky a vaříme asi 20 minut, dokud se hrušky nezačnou rozpadat a tekutina se téměř nevyvaří. Na posledních 5 minut varu přidáme najemno nakrájenou cibuli a čatní osolíme. Mimo plamen pak vmícháme máslo.
- Mezitím očistíme panenku, osolíme a opepříme za všech stran a posypeme ji rozmarýnem. Panenku zabalíme do plátků slaniny, přendáme ji na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 17 minut.
- Olej na smažení rozpálíme a usmažíme v něm krokety dozlatova. Panenku po vyndání nakrájíme na plátky a podáváme s kroketami a hruškovým čatní.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1016 KCal
46 %
42 %
-
Energie
4250 KJ
46 %
42 %
-
Sacharidy
94,1 g
107 %
94 %
-
Vláknina
10,9 g
36 %
36 %
-
Bílkoviny
44,0 g
70 %
65 %
-
Tuky
47,5 g
73 %
68 %
-
nasycené
14,5 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA