Venkovská kuřecí paštika
Udělejte si paštiku podle našeho receptu.
Vaření 70 min
bez chladnutí
Postup
- Maso smícháme ve větší misce s 1 vejcem, najemno nakrájenou cibulí, oreganem, dijonskou hořčicí a dle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme hrášek.
- Formu na paštiku vyložíme fólií a vyskládáme na její dno a strany plátky slaniny. Na dno pak dáme zhruba 2 cm vrstvu masové směsi, jemně do ní zamáčkneme zbylá natvrdo uvařená vejce a ta přikryjeme zbylou masovou směsí, kterou urovnáme.
- Fólií paštiku zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na plechu s asi 1 cm vody při 160 °C asi 50 minut. Po upečení ji necháme vychladnout, vyjmeme ji z formy a nakrájíme na plátky. Můžeme podávat například s čerstvým chlebem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
137 KCal
6 %
6 %
-
Energie
572 KJ
6 %
6 %
-
Sacharidy
1,6 g
2 %
2 %
-
Vláknina
0,8 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
16,9 g
27 %
25 %
-
Tuky
6,7 g
10 %
10 %
-
nasycené
2,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA