Velikonoční vaječná tlačenka

Pokud vám zbyla z Velikonoc vařená vejce, udělejte z nich lahodnou tlačenku.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Postup

  1. Všechna vejce uvaříme natvrdo, tedy asi 7-8 minut. Z 250 ml vody a bujonu uvaříme vývar a ochutíme ho špetkou pepře.
  2. Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme několik minut nabobtnat. Posléze je rozpustíme v horkém vývaru smíchané s lžící octa.
  3. Zeleninu přecedíme, celé okurky nakrájíme na kostičky. Zeleninu dáme do mísy a přidáme okapaný hrášek. Šunku nakrájíme na proužky a vmícháme do zeleninové směsi, stejně jako usekanou pažitku.
  4. Přilijeme trochu nálevu ze zeleniny a vmícháme majonézu. Uvařená studená vajíčka oloupeme, tři nakrájíme na kousky a přidáme k zelenině.
  5. Tekutou želatinu vlijeme do směsi. Dobře promícháme a polovinu naplníme do formy na srnčí hřbet.
  6. Do formy za sebou rozložíme tři vařená vejce a zakryjeme zbylou směsí. Uložíme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout. Po ztuhnutí formu namočíme na několik vteřin do horké vody, tlačenku vyklopíme a nakrájíme na plátky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    153 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    638 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    9,0 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    9,6 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    8,7 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka patří ke každým Velikonocům.

Vaječná tlačenka

Máte doma hodně vajíček? Udělejte z nich tlačenku.

Vaječná tlačenka se zeleninou

Naučte se s naším receptem připravit tu nejlepší tlačenku.

Vaječná tlačenka

Ve velikonoční tlačence nesmí chybět vajíčka.

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka je ideální jako studený předkrm.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.