Velikonoční vaječná tlačenka
Pokud vám zbyla z Velikonoc vařená vejce, udělejte z nich lahodnou tlačenku.
Vaření 45 min
bez tuhnutí
Postup
- Všechna vejce uvaříme natvrdo, tedy asi 7-8 minut. Z 250 ml vody a bujonu uvaříme vývar a ochutíme ho špetkou pepře.
- Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme několik minut nabobtnat. Posléze je rozpustíme v horkém vývaru smíchané s lžící octa.
- Zeleninu přecedíme, celé okurky nakrájíme na kostičky. Zeleninu dáme do mísy a přidáme okapaný hrášek. Šunku nakrájíme na proužky a vmícháme do zeleninové směsi, stejně jako usekanou pažitku.
- Přilijeme trochu nálevu ze zeleniny a vmícháme majonézu. Uvařená studená vajíčka oloupeme, tři nakrájíme na kousky a přidáme k zelenině.
- Tekutou želatinu vlijeme do směsi. Dobře promícháme a polovinu naplníme do formy na srnčí hřbet.
- Do formy za sebou rozložíme tři vařená vejce a zakryjeme zbylou směsí. Uložíme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout. Po ztuhnutí formu namočíme na několik vteřin do horké vody, tlačenku vyklopíme a nakrájíme na plátky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
153 KCal
7 %
6 %
-
Energie
638 KJ
7 %
6 %
-
Sacharidy
9,0 g
10 %
9 %
-
Vláknina
0,6 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
9,6 g
15 %
14 %
-
Tuky
8,7 g
13 %
12 %
-
nasycené
0,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA