Vaříme snadno a rychle
Plněné datle z Afriky i perníčky z Litvy. Vaše Vánoce budou letos světové
Vánoce se tak či onak slaví doslova na celém světě. A nejen u nás k nim patří i sladké pečené a nepečené drobnosti. Co letos vyzkoušet třeba litevské perníčky, norské zázvorky nebo anglické vánoční...
V jedné ruce sklenka, v druhé štětec. Tipy a inspirace pro dokonalý večírek
Vzpomínáte na teplé večery, kdy jste si s přáteli užívali letní party pod hvězdnou oblohou? Teď už je sice venku chladněji a táhne nás to pod střechu, ale i tak můžete uspořádat báječný večírek....
Svačiny do školy, které budou vaše děti bavit. Omezte cukr, zapojte fantazii
Už jsou tu zase ty dny, kdy si rodiče lámou hlavu, co zabalit dětem do školy na svačinu, aby si potomek pochutnal, dobil energii a námi vybraná dobrota neskončila na dně tašky nebo v koši. Máme pro...
Dodržujte hygienu a nebojte se experimentů. Šest tipů pro báječnou grilovačku
Grilování naštěstí nekončí s prázdninami, zvlášť, když přeje počasí. Ovšem přestože se jedná téměř o národní sport, stále jsou mezi námi takoví, kteří porušují základní doporučení a riskují zdravotní...
Skvělá chuť, zábava i menší ekologická stopa. Domácí zmrzlina patří k létu
Jak se nejlépe zchladit v horkém létě? Přece lahodnou zmrzlinou. K dostání je sice množství mražených dezertů všech chutí a tvarů, ale co si vyrobit ledovou pochoutku doma? Má to spoustu výhod a...
Džem, sirup, povidla i okurky v láku. Čtyři tipy na domácí zavařování
Léto je nejen časem dovolených, ale také dobou, kdy na zahrádkách a v sadech dozrává ovoce a zelenina. Jak je zpracovat, abychom se z nich mohli těšit ještě dlouhé měsíce či roky?
Hot dog, pizza, falafel nebo langoš. Propadněte světové pouliční gastronomii
S létem je neodmyslitelně spojené cestování a poznávání nových krajů i místních jídel. Pojďme se podívat na legendární street food dobroty, které se proslavily po celém světě. Výhodou je, že je...
Pikantní zázrak ve skleničce. Domácí kimči dodá energii a pomůže hubnout
Kvašené zelí kimči je jedním ze zázraků, kterým je připisována zásluha o pověstnou dlouhověkost Japonců a Korejců. Tuhle pikantní dobrotu si totiž dávají téměř ke každému jídlu! A vy můžete taky. Jak...
Pizza není jen obyčejná placka. Jídlo, které změnilo svět a stalo se ikonou
Snad žádný objev v kulinární historii nebyl tak zásadní jako „vynález“ pizzy. V nějaké podobě se placka z těsta s rozličnými ingrediencemi peče na celé zeměkouli, ale ta pravá italská je prostě...
Je tady sezona chřestu. Okouzlí vás dokonalou chutí i zdravotními benefity
A je to zase tady. Na českých a moravských polích dozrává chřest, a tak se častěji objevuje na našich talířích. Tato oblíbená zelenina je nejen chutná, ale i zdraví prospěšná. Víte, jaký si vybrat?
Devět potravin plných probiotik, které vám zlepší imunitu, náladu i život
Většina z nás vnímá bakterie jako škodlivé vetřelce. Existují ovšem i „hodné“ bakterie, které mají naopak moc zdraví udržet, či dokonce navracet. Probiotika jsou živé organismy, jejichž přítomnost ve...
Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku
Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají šanci, je totiž zdravá a moc chutná.
Kysané zelí je pokladem české kuchyně. Dejte si ho s masem nebo do salátu
Zejména teď v zimě je báječnou zásobárnou vitaminu C a dalších prospěšných látek. Dá se snadno skladovat, můžeme si ho dát do salátu, k bramboráku nebo k masu. Kysané zelí milovaly už naše babičky a...
Sladká, slaná, bohatá i dietní. Den, který začne snídaní, se vždycky povede
Pokud patříte k lidem, kteří startují ráno maximálně šálkem černého kafe a tvrdí, že po ránu prostě nemají čas jíst, měli byste zkusit změnu. Vstát o půl hodiny dřív se vyplatí, po dobré snídani...
Pomazánky, chlebíčky i buřty na pivu. Co letos připravit na silvestra
Další rok končí a kromě loučení s tím, co bylo, a těšení se na to, co přijde, chystáme pohoštění pro rodinu, známé, kamarády. Jak to letos zvládnout rychle, snadno a přitom efektně? Poradíme vám, jak...
Nepečené cukroví na poslední chvíli. Bez kuliček a vosích hnízd to nejde
Nechtělo se vám před Vánoci trávit hodiny u trouby nebo se všechno upečené cukroví už snědlo? Nevadí. Na poslední chvíli zvládnete klidně několik druhů nepečených dobrot, které potěší rodinu i...
Široké, zašmodrchané či plněné. Tahák i recepty pro milovníky těstovin
Věděli jste, že na světě existuje 300 druhů těstovin a až 700 jejich různých tvarů? U nás jsou asi nejoblíbenější italské, pojďte si připomenout ty nejznámější a vyzkoušejte také recepty, které vám...
Je lepší zelenina syrová, nebo tepelně upravená? Záleží na ročním období
Je sice pravda, že vařením, dušením, smažením nebo pečením se ztrácejí vitaminy, ale tepelná úprava zeleniny má zase jiné benefity. Především záleží na tom, o které druhy jde a ve kterou roční dobu...
Klíčky plné energie i chutí. Vypěstujte si vlastní elixír mládí a zdraví
Potřebujeme jíst, abychom žili, zároveň ale potřebujeme jíst kvalitně a dobře, abychom zůstali zdraví. A jednu ze super zdravých potravin máme všichni možnost si vypěstovat rovnou doma za oknem –...
Upečte si brynzové tyčky. K pivu, vínu i sledování hokejového mistrovství
Chystáte-li rodinnou oslavu, posezení s přáteli nebo jste nadšenými hokejovými fanoušky, určitě oceníte tip Ládi Hrušky na pochoutku k televizi či jen tak k vínu nebo pivu. Základem famózních tyčinek...
Kanapky, jednohubky, řízečky. Zpříjemněte si sledování olympijských soubojů
Jste napnutí, jak se bude vašim favoritům dařit na olympijských hrách v Pekingu? Tak to bude chtít něco, co uklidní nervy, zažene hlad a nebudete přitom pořád muset odbíhat do kuchyně. Vyzkoušejte...
Jste tým chlebíčky, nebo jednohubky? Na silvestra můžete dát tradicím volno
Konec roku je pro většinu z nás časem slavení, setkávání a dobrého jídla. Kdy jindy se proto předvést jako dokonalá hostitelka či hostitel? Nabídněte hostům tradiční chlebíčky nebo jednohubky,...
Velikonoční kokosový beránek
Lehké
70 min
Tenhle beránek oslní krásným huňatým kokosovým kožíškem. No není roztomilý? Je! A také neskutečně...
Příliš malý hrnec, rozvařené nudle a další české hříchy v italské kuchyni
Pizza, pasta, risotto, zákusky či zmrzlina – prakticky celý svět vzal vynálezy italské kuchyně za své. Mnohdy se k nim však amatérští kuchaři chovají víc než macešsky a dávají originálním receptům...
Palačinky plněné špenátovou pomazánkou
Lehké
40 min
Tip na rychlou a chutnou večeři. Připravte si palačinky plněné špenátovou pomazánkou.
Celerový salát s hruškou a sušenou šunkou
Lehké
30 min
Zajímavá chuťová kombinace celeru, hrušky a sušené šunky podtržená medovo-hořčicovým dresinkem se...
Zima je nejkrásnější u kamen a se svařákem v ruce. Dvanáct triků, jak na něj
Chladné počasí přímo vybízí k tomu, abychom si po návratu z procházky pořádně prohřáli tělo. Připravte si dokonalé svařené víno přesně podle vlastní chuti. Máme pro vás několik praktických triků a...
Omeletové muffiny ve tvaru srdce
Lehké
30 min
Ke snídani nemusí být vždycky jen míchaná vajíčka nebo sladká buchta. Nabídněte své lásce báječné...
Silvestrovská párty doma? Dejte si jednohubky, rolky a kanapky
Letošní silvestrovské oslavy budou pravděpodobně o hodně klidnější než ty loňské a předloňské. Ovšem nic nebrání tomu, abyste si je užili jako skuteční gurmáni. Zapomeňte na klasické chlebíčky se...
Teplý salát s krůtími prsíčky
Lehké
45 min
Báječná souhra krůtího masa, brambor a česnekového dresinku vás nadchne a navždy si získá vaše...
Veganské Vánoce. Upečte si letos cukroví bez živočišných produktů
Stravujete se vegansky, ale přesto si chcete užít vánoční svátky ve jménu tradic, ke kterým patří domácí cukroví? Zkuste jeden z našich báječných receptů bez vajec, másla a smetany.
Vychutnejte si Štědrý večer netradičně. Bramborový salát v novém hávu
Dohadujete se doma každý rok o to, jaké ingredience vmíchat do tradiční a nepostradatelné přílohy v štědrovečerním menu? My jsme pro letošek vyzkoušeli úplně nové varianty, které chutnají přímo...
Kuřecí nugetky, špagety s rajskou a další tipy, co vařit dětem v lockdownu
Jak se zavděčit mlsným dětským jazykům a zároveň neslevit z rodičovské představy zdravého oběda? Vezměte oblíbená jídla, uvařte je z kvalitních surovina a děti si ani nevšimnou, že snědly tolik...
RECEPT DNE: Čevabčiči s pečenou zeleninou
Počasí, že by psa nevyhnal. Co takhle trochu balkánské chuti políbené sluncem?
RECEPT DNE: Salát z pečených brambor se sušenou slaninou
Nechce se vám vařit a máte chuť na něco lehkého? Zkuste tento báječný salát s kozím sýrem a pečenými bramborami.
RECEPT DNE: Pudinkové hradby
Čokoláda není hřích, ale nutnost! Dopřejte si ji tolik, kolik potřebujete třeba v tomto božském moučníku.

















