Vaječná omeleta s ředkvičkami a mateřídouškou
Skvělá volba pro rychlou, ale přitom netradiční snídani či lehký oběd.
Postup
- Brambory oloupeme a omyjeme. Nakrájíme je menší kousky a v osolené vodě uvaříme doměkka.
- Ředkvičky očistíme a omyjeme. Několik ředkviček necháme stranou na pozdější dozdobení, zbylé nakrájíme na kolečka a orestujeme na rozehřátém másle na pánvi.
- V hrnku rozšleháme 2 vejce s polévkovou lžící mléka. Vejce osolíme a opepříme. Na rozehřátou pánvičku, nejlépe teflonovou, rozložíme čtvrtinu orestovaných ředkviček a zalijeme je vaječnou směsí. Pozvolna upečeme omeletu (smažíme ji jen po jedné straně, neotáčíme ji). Hotovou omeletu přendáme na talíř a na pánvi usmažíme stejným způsobem další tři omelety.
- Na polovinu každé omelety rozložíme vařené brambory. Omelety přeložíme a posypeme čerstvými bylinkami. Jednotlivé porce ozdobíme listy salátu a čerstvými ředkvičkami. Doba přípravy 30 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
304 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1271 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
14,7 g
17 %
15 %
-
Vláknina
1,7 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
15,2 g
24 %
22 %
-
Tuky
20,0 g
31 %
29 %
-
nasycené
9,0 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Zapečené palačinky
Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.