Vaječná omeleta s ředkvičkami a mateřídouškou

Skvělá volba pro rychlou, ale přitom netradiční snídani či lehký oběd.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Brambory oloupeme a omyjeme. Nakrájíme je menší kousky a v osolené vodě uvaříme doměkka.
  2. Ředkvičky očistíme a omyjeme. Několik ředkviček necháme stranou na pozdější dozdobení, zbylé nakrájíme na kolečka a orestujeme na rozehřátém másle na pánvi.
  3. V hrnku rozšleháme 2 vejce s polévkovou lžící mléka. Vejce osolíme a opepříme. Na rozehřátou pánvičku, nejlépe teflonovou, rozložíme čtvrtinu orestovaných ředkviček a zalijeme je vaječnou směsí. Pozvolna upečeme omeletu (smažíme ji jen po jedné straně, neotáčíme ji). Hotovou omeletu přendáme na talíř a na pánvi usmažíme stejným způsobem další tři omelety.
  4. Na polovinu každé omelety rozložíme vařené brambory. Omelety přeložíme a posypeme čerstvými bylinkami. Jednotlivé porce ozdobíme listy salátu a čerstvými ředkvičkami. Doba přípravy 30 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    304 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1271 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    14,7 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    15,2 g

    24 %

    22 %

  • Tuky

    20,0 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    9,0 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.