Uzená kotleta se špenátem

1 hodnocení

Toto jídlo musíte vyzkoušet, pokud máte rádi klasické recepty.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na špenát:

Na knedlíky:

Dohotovení:

Postup

  1. Uzené maso uvaříme doměkka, po částečném zchladnutí vykostíme a nakrájíme na plátky. Na sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Přidáme mražený špenát, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, vmícháme rozmačkaný česnek a na mírném ohni dusíme, dokud špenát nepovolí. Poté dochutíme podle potřeby a promixujeme.
  2. Brambory ve slupce si den předem uvaříme v osolené vodě, necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme je najemno. Přidáme zbylé suroviny a vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme dva válečky a osolené vodě vaříme knedlíky asi 25 minut.
  3. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Maso podáváme se špenátem, bramborovým knedlíkem a ozdobíme smaženou cibulkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1690 KCal

    77 %

    70 %

  • Energie

    7070 KJ

    77 %

    70 %

  • Sacharidy

    101,4 g

    115 %

    101 %

  • Vláknina

    10,1 g

    34 %

    34 %

  • Bílkoviny

    52,1 g

    83 %

    77 %

  • Tuky

    25,3 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    3,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.