Uzená kotleta se špenátem
Toto jídlo musíte vyzkoušet, pokud máte rádi klasické recepty.
Postup
- Uzené maso uvaříme doměkka, po částečném zchladnutí vykostíme a nakrájíme na plátky. Na sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Přidáme mražený špenát, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, vmícháme rozmačkaný česnek a na mírném ohni dusíme, dokud špenát nepovolí. Poté dochutíme podle potřeby a promixujeme.
- Brambory ve slupce si den předem uvaříme v osolené vodě, necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme je najemno. Přidáme zbylé suroviny a vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme dva válečky a osolené vodě vaříme knedlíky asi 25 minut.
- Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Maso podáváme se špenátem, bramborovým knedlíkem a ozdobíme smaženou cibulkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1690 KCal
77 %
70 %
-
Energie
7070 KJ
77 %
70 %
-
Sacharidy
101,4 g
115 %
101 %
-
Vláknina
10,1 g
34 %
34 %
-
Bílkoviny
52,1 g
83 %
77 %
-
Tuky
25,3 g
39 %
36 %
-
nasycené
3,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA