Tvarohový koláč s višněmi

Spojení tvarohu a višní dává koláči příjemnou sladkokyselou rovnováhu.

Obtížnost

Střední

Vaření 70 min

bez chlazení těsta

Ingredience

8 PORCE +

Náplň:

Postup

  1. Do mísy nasypeme mouku se špetkou soli a moučkový cukr. Přidáme změklé máslo nakrájené na kousky, vejce a žloutek. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme je do potravinářské folie a uložíme na hodinu do chladničky.
  2. Třešně omyjeme, necháme v cedníku okapat a vypeckujeme. Oddělíme žloutky od bílků. Do mísy dáme tvaroh a utřeme ho s cukrem, pudinkovým práškem, žloutky a smetanou dohladka. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do tvarohového krému.
  3. Kulatou formu vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Těsto rozválíme na kulatý plát, vložíme ho do formy a vytvoříme vyšší okraj. Dno několikrát propíchneme vidličkou a korpus předpékáme při 190 °C asi 10 minut. Vyjmeme z trouby a necháme trochu zchladnout.
  4. Na vlažný korpus rozetřeme tvarohovou náplň a na ni rovnoměrně rozdělíme třešně. Vložíme zpět do trouby a dopékáme při 175 °C ještě asi 35 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    550 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2299 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    61,9 g

    70 %

    62 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    15,4 g

    24 %

    23 %

  • Tuky

    26,0 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    15,0 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Makové hvězdičky

Toto vánoční cukroví bude vypadat na talíři božsky.

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.