Tvarohový koláč s višněmi
Spojení tvarohu a višní dává koláči příjemnou sladkokyselou rovnováhu.
Vaření 70 min
bez chlazení těsta
Postup
- Do mísy nasypeme mouku se špetkou soli a moučkový cukr. Přidáme změklé máslo nakrájené na kousky, vejce a žloutek. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme je do potravinářské folie a uložíme na hodinu do chladničky.
- Třešně omyjeme, necháme v cedníku okapat a vypeckujeme. Oddělíme žloutky od bílků. Do mísy dáme tvaroh a utřeme ho s cukrem, pudinkovým práškem, žloutky a smetanou dohladka. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do tvarohového krému.
- Kulatou formu vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Těsto rozválíme na kulatý plát, vložíme ho do formy a vytvoříme vyšší okraj. Dno několikrát propíchneme vidličkou a korpus předpékáme při 190 °C asi 10 minut. Vyjmeme z trouby a necháme trochu zchladnout.
- Na vlažný korpus rozetřeme tvarohovou náplň a na ni rovnoměrně rozdělíme třešně. Vložíme zpět do trouby a dopékáme při 175 °C ještě asi 35 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
550 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2299 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
61,9 g
70 %
62 %
-
Vláknina
2,7 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
15,4 g
24 %
23 %
-
Tuky
26,0 g
40 %
37 %
-
nasycené
15,0 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Měkké perníčky
Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.