Trifle s čokoládou a slaným karamelem

Vyzkoušejte dokonalý vrstvený dezert pocházející z Anglie.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

6 PORCE +

Na karamel:

Na krém:

Na dohotovení:

Postup

  1. Cukr nasypeme do kastrůlku se silným dnem a necháme zvolna zkaramelizovat. Smetanu zahřejeme téměř k bodu varu a vlijeme do zkaramelizovaného cukru.
  2. Krátce povaříme, ochutíme solí a necháme vychladnout. Vmícháme změklé máslo. Polovinu smetany ohřejeme téměř k bodu varu a rozpustíme v ní čokoládu.
  3. Uložíme do lednice vychladit, smícháme se zbylou smetanou a vyšleháme na pevný krém.
  4. Do mísy vrstvíme střídavě krém, korpus, karamel a ovoce. Uložíme na hodinu do chladničky. Ozdobíme ovocem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1111 KCal

    51 %

    46 %

  • Energie

    4648 KJ

    51 %

    46 %

  • Sacharidy

    82,6 g

    94 %

    83 %

  • Vláknina

    6,6 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    8,6 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    81,4 g

    125 %

    116 %

  • nasycené

    50,1 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Žloutkové obdélníčky s ořechy

Upečte si žloutkové obdélníčky s ořechy, které vás okouzlí svou jemností.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.