Třený švestkový koláč

Tento koláč chutná jako upečený od babičky.

Obtížnost

Lehké

Vaření 75 min

Ingredience

24 PORCE +

Postup

  1. Máslo pokrájíme na malé kousky a při pokojové teplotě necháme změknout. Omyté švestky osušíme, podélně rozpůlíme a vypeckujeme. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh.
  2. Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Zlehka vmícháme sníh a mouku promísenou s pudinkovým práškem a vypracujeme vláčné těsto.
  3. Do plechu s vyššími okraji, vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou, vlijeme těsto, rovnoměrně rozetřeme a poklademe půlkami švestek. Zasypeme hrubým krystalovým cukrem a v předehřáté troubě pečeme při teplotě 160 °C asi 45 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    177 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    742 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    22,8 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    2,9 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    8,0 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    4,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Makové hvězdičky

Toto vánoční cukroví bude vypadat na talíři božsky.

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.