Toasty s mrkvovou pomazánkou

Zdravá svačinka, kterou si rychle oblíbíte.

Obtížnost

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Mrkve oloupeme a ze čtyř odřízneme špičky dlouhé asi 4 cm. Zbytek najemno nastrouháme do mísy. Přidáme tvaroh a pomazánkové máslo. Směs dobře promícháme. Podle chuti ji osolíme a osladíme.
  2. Plátky chleba opečeme v toastovači nebo nasucho na pánvi a necháme je vychladnout. Potřeme je nejprve ramou a pak připravenou pomazánkou.
  3. Zbylé špičky mrkve skrojíme do tvaru malých mrkviček a spolu s petrželku jimi toasty ozdobíme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    171 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    715 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    19,4 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    5,9 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    7,1 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    4,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Avokádová pomazánka se ztraceným vejcem

Připravte si velmi chutnou a jemnou pomazánku z avokáda. Ideální jako předkrm nebo svačina.

Avokádová pomazánka se sušenými rajčaty

Nevíte, co si dát zdravého ke svačině? Vyzkoušejte pomazánku podle našeho receptu.

Vajíčková pomazánka s avokádem

Máte doma hodně vajec natvrdo z koledy? Připravte si tuto dokonalou pomazánku.

Hermelínová pomazánka s ořechy

Kombinace hermelínu, ořechů a jablek je naprosto úžasná.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.