Toasty s mrkvovou pomazánkou
Zdravá svačinka, kterou si rychle oblíbíte.
Postup
- Mrkve oloupeme a ze čtyř odřízneme špičky dlouhé asi 4 cm. Zbytek najemno nastrouháme do mísy. Přidáme tvaroh a pomazánkové máslo. Směs dobře promícháme. Podle chuti ji osolíme a osladíme.
- Plátky chleba opečeme v toastovači nebo nasucho na pánvi a necháme je vychladnout. Potřeme je nejprve ramou a pak připravenou pomazánkou.
- Zbylé špičky mrkve skrojíme do tvaru malých mrkviček a spolu s petrželku jimi toasty ozdobíme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
171 KCal
8 %
7 %
-
Energie
715 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
19,4 g
22 %
19 %
-
Vláknina
3,1 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
5,9 g
9 %
9 %
-
Tuky
7,1 g
11 %
10 %
-
nasycené
4,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA