Ingredience
Postup
- Dýni uvaříme v páře doměkka, necháme vychladnout a rozmixujeme. Dýňové pyré smícháme se žloutky, mandlemi, cukrem a medem. Poté přidáme mouku s kypřícím práškem a perníkovým kořením.
- Nakonec do směsi zlehka zapracujeme bílkový sníh. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, vymažeme máslem a vysypeme pohankovou mouku. Těsto nalijeme do formy a pečeme při 170 °C asi 50 minut.
- Cukr necháme na mírném stupni za stálého míchání zkaramelizovat. Potom do karamelu vlijeme teplou smetanu a necháme vychladnout.
- Dýňová semínka opražíme na suché pánvi. Potom přidáme cukr, necháme ho rozpustit a lehce mícháme, dokud se dýňová semínka neobalí v karamelu.
- V míse vyšleháme mascarpone s žervé a smetanou na hustý krém. Nakonec do krému zašleháme oříškové máslo.
- Dýňový korpus prokrojíme na dvě poloviny, spodní část potřeme karamelem a na něj nastříkáme krémové pusinky. Přiklopíme druhou část korpusu a dozdobíme dýňovými semínky a jeřabinami.

















