Šunka ve vinné omáčce

Doporučujeme podávat s vařeným bramborem.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a vsypeme do kastrůlku. Přidáme k ní jalovec, ocet a asi 5 lžic vody. Směs přivedeme k varu a krátce povaříme.
  2. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem a rozšleháme. Základ na omáčku rozředíme vínem a přivedeme k varu. Vmícháme svařenou cibuli s jalovcem. Omáčku zvolna prováříme asi 10 minut.
  3. Omáčku přecedíme nebo propasírujeme a vrátíme do kastrůlku. Dochutíme ji solí, zjemníme smetanou a prohřejeme.
  4. Šunku nakrájíme na plátky a na troše oleje na pánvi z obou stran opečeme. Přendáme ji do pekáčku, zalijeme omáčkou a v troubě rozehřáté na 190 °C necháme asi 10 minut zapéct. Před podáváním ji posypeme nadrobno pokrájeným pórkem a bylinkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    548 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2292 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    18,8 g

    21 %

    19 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    39,4 g

    62 %

    58 %

  • Tuky

    32,2 g

    50 %

    46 %

  • nasycené

    9,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Zapečená šunka v bramborovém těstíčku

Nechce se vám vařit nic složitého? Zvolte tento recept.

Pečená šunka s růžičkovými kapustičkami

Křupavá kůžička uvnitř dokonale šťavnatá.

Pečená šunka s medovým přelivem

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.

Pečená šunka s červenou řepou a křenem

Skvělý recept na teplý předkrm.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.