Šunka ve vinné omáčce
Doporučujeme podávat s vařeným bramborem.
Postup
- Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a vsypeme do kastrůlku. Přidáme k ní jalovec, ocet a asi 5 lžic vody. Směs přivedeme k varu a krátce povaříme.
- Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem a rozšleháme. Základ na omáčku rozředíme vínem a přivedeme k varu. Vmícháme svařenou cibuli s jalovcem. Omáčku zvolna prováříme asi 10 minut.
- Omáčku přecedíme nebo propasírujeme a vrátíme do kastrůlku. Dochutíme ji solí, zjemníme smetanou a prohřejeme.
- Šunku nakrájíme na plátky a na troše oleje na pánvi z obou stran opečeme. Přendáme ji do pekáčku, zalijeme omáčkou a v troubě rozehřáté na 190 °C necháme asi 10 minut zapéct. Před podáváním ji posypeme nadrobno pokrájeným pórkem a bylinkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
548 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2292 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
18,8 g
21 %
19 %
-
Vláknina
3,5 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
39,4 g
62 %
58 %
-
Tuky
32,2 g
50 %
46 %
-
nasycené
9,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA