Šunka v pivní omáčce

Pochutná si celá rodina.

Obtížnost

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Omyté maso vložíme do většího hrnce a zalijeme ho asi litrem piva. Dolijeme vodu a uzené uvaříme doměkka.
  2. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a na části másla osmažíme dozlatova. Poté ji zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku.
  3. Základ zalijeme trochou vývaru, asi 200 ml piva a vše za stálého míchání přivedeme k varu. Dle potřeby zahustíme omáčku chlebem, předem namočeným ve zbytku (300 ml) piva. Omáčku osolíme, opepříme a vaříme alespoň 30 minut.
  4. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a na zbytku másla opečeme. Plátky vařeného masa podáváme s nastrouhaným křenem, žampiony, propasírovanou omáčkou a s houskovými knedlíky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    451 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1885 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    25,7 g

    29 %

    26 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    31,4 g

    50 %

    46 %

  • Tuky

    15,6 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    6,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Zapečená šunka v bramborovém těstíčku

Nechce se vám vařit nic složitého? Zvolte tento recept.

Pečená šunka s růžičkovými kapustičkami

Křupavá kůžička uvnitř dokonale šťavnatá.

Pečená šunka s medovým přelivem

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.

Pečená šunka s červenou řepou a křenem

Skvělý recept na teplý předkrm.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.