Špenátová pita

Pochoutka inspirovaná středomořím, která zasytí a přitom nezatíží.

Obtížnost

Lehké

Vaření 55 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Špenátové listy opláchneme a spaříme v hrnci s vroucí vodou. Vyjmeme a necháme okapat. Sýr feta pokrájíme na malé kostičky.
  2. Listové těsto rozválíme na 2 pláty ve tvaru formy. Jeden plát přeneseme do formy, posypeme opraženými oříšky, poklademe špenátem a fetou, osolíme a opepříme.
  3. Koláč přikryjeme druhým plátem těsta a po obvodu přitiskneme. Navrch koláč potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme sezamem. Formu vložíme do předehřáté trouby a při 210 °C pečeme asi 35 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    601 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2515 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    35,3 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    7,1 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    15,3 g

    24 %

    23 %

  • Tuky

    43,1 g

    66 %

    62 %

  • nasycené

    11,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.