Sladkokyselé filé
Tento recept vychází z oblíbené kombinace sladkých a kyselých tónů, které dodávají jídlu svěžest.
Postup
- Rybí filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Mladou cibulku nakrájíme na větší kousky, z chilli papriček odstraníme semínka a také je nasekáme na větší kousky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky.
- V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj kusy rybího filé a smažíme asi 4 minuty. Usmažené kousky ryby vyndáme a uchováváme v teple.
- Na téže pánvi poté krátce (asi 30 sekund) orestujeme mladou cibulku, zázvor a chilli papričky. Pak přidáme sójovou a rybí omáčku, pepř, rýžové víno a vývar. Omáčku přikryjeme pokličkou a provaříme do mírného zhoustnutí. Rybu pak rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
290 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1213 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
6,8 g
8 %
7 %
-
Vláknina
2,5 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
28,0 g
44 %
41 %
-
Tuky
16,8 g
26 %
24 %
-
nasycené
1,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA