Sladkokyselé filé

Tento recept vychází z oblíbené kombinace sladkých a kyselých tónů, které dodávají jídlu svěžest.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Rybí filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Mladou cibulku nakrájíme na větší kousky, z chilli papriček odstraníme semínka a také je nasekáme na větší kousky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky.
  2. V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj kusy rybího filé a smažíme asi 4 minuty. Usmažené kousky ryby vyndáme a uchováváme v teple.
  3. Na téže pánvi poté krátce (asi 30 sekund) orestujeme mladou cibulku, zázvor a chilli papričky. Pak přidáme sójovou a rybí omáčku, pepř, rýžové víno a vývar. Omáčku přikryjeme pokličkou a provaříme do mírného zhoustnutí. Rybu pak rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    290 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1213 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    6,8 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    28,0 g

    44 %

    41 %

  • Tuky

    16,8 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.