Skopová roláda se špenátovou náplní a máslovými noky
Skopové maso má svoji charakteristickou chuť i vůni a připravuje se nejčastěji v období Velikonoc.
Postup
- Maso omyjeme, osušíme a rozklepeme přes fólii na tenký plát. Housky nakrájíme na menší kousky. Vejce rozšleháme se smetanou, ochutíme vegetou, solí, pepřem a muškátovým oříškem a nalijeme na rohlíky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Špenát opláchneme a necháme okapat. V kastrole rozehřejeme 20 g másla a orestujeme na něm česnek. Přidáme listy špenátu a krátce podusíme. Špenát zlehka promícháme s ochucenou houskou a směsí potřeme naklepané maso. Pak maso stočíme do rolády a převážeme provázkem.
- V pekáčku rozpálíme 3 lžíce oleje a roládu zprudka opečeme ze všech stran. Smícháme 1 lžíci oleje, mletou papriku a med, roládu potřeme a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut doměkka. Během pečení roládu obracíme a podle potřeby podléváme teplou vodou nebo vývarem. Hotovou roládu vyjmeme a udržujeme teplou. Do výpeku přisypeme mouku, orestujeme ji, přilijeme trochu vody a necháme provařit. Zahuštěnou šťávu přecedíme do omáčníku.
- Na noky vyšleháme vejce se solí, přidáme zbylé změklé máslo a přisypeme krupici. Vše dobře promícháme a pomocí dvou lžiček tvoříme nočky, které vkládáme do vroucí osolené vody a uvaříme je. Pak je scedíme a potřeme zbylým olejem.
- Roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a podlijeme trochou omáčky. Ozdobíme bylinkami a přidáme noky. Můžeme podávat s vařenými kapustičkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1123 KCal
51 %
47 %
-
Energie
4701 KJ
51 %
47 %
-
Sacharidy
39,3 g
45 %
39 %
-
Vláknina
3,3 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
35,9 g
57 %
53 %
-
Tuky
90,7 g
140 %
130 %
-
nasycené
37,0 g
-
trans-mastné
0,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA