Široké nudle s hlívou a pečenou dýní
Pokud máte rádi pravou Itálii, ochutnejte i tento zajímavý pokrm.
Postup
- Dýni vydlabeme a nakrájíme i se slupkou na tenké plátky o velikosti sousta. Stejně tak překrájíme hlívu. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu, poté scedíme. Asi naběračku vody z těstovin dáme stranou.
- Ve větší pánvi nahřejeme 3 lžíce olivového oleje, na kterém nejprve osmahneme kousky dýně a po chvilce přidáme hlívu, nakonec cibuli a šalvějové lístky. Vše mírně osolíme, opepříme a jakmile je hlíva opečená, přilijeme do pánve vodu z těstovin, kterou necháme svařit na polovinu. Nakonec přimícháme těstoviny. Rozdělíme na talíře a posypeme parmazánem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
533 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2230 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
96,9 g
110 %
97 %
-
Vláknina
5,3 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
17,5 g
28 %
26 %
-
Tuky
7,1 g
11 %
10 %
-
nasycené
2,7 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA