Široké nudle s hlívou a pečenou dýní

Pokud máte rádi pravou Itálii, ochutnejte i tento zajímavý pokrm.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Dýni vydlabeme a nakrájíme i se slupkou na tenké plátky o velikosti sousta. Stejně tak překrájíme hlívu. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu, poté scedíme. Asi naběračku vody z těstovin dáme stranou.
  2. Ve větší pánvi nahřejeme 3 lžíce olivového oleje, na kterém nejprve osmahneme kousky dýně a po chvilce přidáme hlívu, nakonec cibuli a šalvějové lístky. Vše mírně osolíme, opepříme a jakmile je hlíva opečená, přilijeme do pánve vodu z těstovin, kterou necháme svařit na polovinu. Nakonec přimícháme těstoviny. Rozdělíme na talíře a posypeme parmazánem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    533 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2230 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    96,9 g

    110 %

    97 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    17,5 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    7,1 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    2,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.