Podzim

Období plískanic a podzimních mlh nás směruje domů, do tepla, do kuchyně. Co si uvařit nebo upéct? Vyberte si z našich ověřených receptů.

Jablečné čatní

90 min

Nevíte, jak zpracovat jablka ze zahrady? Vyzkoušejte jablečné čatní. Můžete ho podávat s masem nebo k pikantním sýrům.

Lívance s ostružinovým džemem

60 min

Opékané na máslíčku chutnají ještě lépe.

Hovězí po burgundsku

180 min

Na takovémto obědě si pochutná celá rodina.

Jablečné pudinkové řezy

80 min

Čekáte návštěvu? Upečte tyto řezy, jen se po nich zapráší.

Kuře na paprice

70 min

Snadný a rychlý tip na vaření.

Ovesné švestkové tyčinky

70 min

Připravte si ke svačině domácí müsli tyčinky. Můžete je přibalit i na výlet, kde vám dodají potřebnou energii.

Hovězí burger s domácími hranolkami

60 min

Tento typický americký pokrm si hravě připravíte i doma. S domácími hranolkami bude chutnat ještě lépe.

Pečená švestková povidla podle @pokladykuchyne

40 min

Tradiční podzimní zavařenina se špetkou koření.

Švestkové chutney podle @mamma_maria_chef

40 min

Chutney přicestovalo do našich krajů z Indie. Tento „džem“ si můžete připravit nejen ze švestek, ale i z jablek, hrušek, dýně, mrkve, kombinujte, co máte rádi.

Nejjednodušší hrušková povidla z trouby podle @_mama_z_gruntu

60 min

Hledáte jednoduchý recept, jak zpracovat hrušky? Vyzkoušejte pečená povidla z trouby. Bez míchání, bez připálení, jen s pár základními surovinami. Výsledkem je hustá, voňavá pomazánka s jemnou karamelovou chutí – ideální na vánočku, lívance, do kaší nebo do koláčů.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.