Ovesné švestkové tyčinky
Připravte si ke svačině domácí müsli tyčinky. Můžete je přibalit i na výlet, kde vám dodají potřebnou energii.
Postup
- Švestky omyjeme, osušíme, zbavíme pecek a nakrájíme na drobné kousky.
- V kastrůlku rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Do mísy nasypeme mouku spolu s cukrem a vločkami a promícháme. Přidáme med, vejce, rozpuštěné máslo a nasekané mandle a vypracujeme těsto.
- Plech o velikosti 30 x 30 cm vyložíme pečicím papírem. Naneseme na něj polovinu těsta, které vmačkáme do formy a poklademe nakrájenými švestkami. Pak na švestky rozetřeme zbývající těsto.
- Pečeme při teplotě 170 °C asi 40 minut. Upečený plát těsta necháme vychladnout a pak jej rozkrájíme ostrým nožem na tyčinky. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží tyčinky 2 dny, v mrazničce je můžeme skladovat asi 1 měsíc.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
239 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1000 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
24,5 g
28 %
25 %
-
Vláknina
2,7 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
3,6 g
6 %
5 %
-
Tuky
13,4 g
21 %
19 %
-
nasycené
6,7 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA