Ovesné švestkové tyčinky

1 hodnocení

Připravte si ke svačině domácí müsli tyčinky. Můžete je přibalit i na výlet, kde vám dodají potřebnou energii.

Obtížnost

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

24 PORCE +

Postup

  1. Švestky omyjeme, osušíme, zbavíme pecek a nakrájíme na drobné kousky.
  2. V kastrůlku rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Do mísy nasypeme mouku spolu s cukrem a vločkami a promícháme. Přidáme med, vejce, rozpuštěné máslo a nasekané mandle a vypracujeme těsto.
  3. Plech o velikosti 30 x 30 cm vyložíme pečicím papírem. Naneseme na něj polovinu těsta, které vmačkáme do formy a poklademe nakrájenými švestkami. Pak na švestky rozetřeme zbývající těsto.
  4. Pečeme při teplotě 170 °C asi 40 minut. Upečený plát těsta necháme vychladnout a pak jej rozkrájíme ostrým nožem na tyčinky. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží tyčinky 2 dny, v mrazničce je můžeme skladovat asi 1 měsíc.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    239 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1000 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    24,5 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    3,6 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    13,4 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    6,7 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.