Sekaná s dýní
Předpřipravte si na víkend skvělou sekanou s dýní.
Postup
- Cibuli, mrkev, pórek a česnek nakrájíme najemno (nebo rozmixujte v mixéru). V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme zeleninu a restujeme asi 5 minut.
- Dýni očistíme, rozmixujeme na hladké pyré a smícháme s pohankovými vločkami. Potom přidáme orestovanou zeleninu, mleté hovězí maso a vejce.
- Dochutíme rozmarýnem, mletou pálivou paprikou, sójovou omáčkou, solí a pepřem. Vše dobře promícháme a ze směsi vypracujeme šišku.
- Sekanou vložíme do pekáče potřeného olejem a pečeme při 180 °C asi 70 minut. Asi 30 minut před upečením sekanou posypeme dýňovými semínky a do pekáčku přidáme brambory.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
629 KCal
29 %
26 %
-
Energie
2630 KJ
29 %
26 %
-
Sacharidy
48,8 g
55 %
49 %
-
Vláknina
9,8 g
33 %
33 %
-
Bílkoviny
39,9 g
63 %
59 %
-
Tuky
27,8 g
43 %
40 %
-
nasycené
9,2 g
-
trans-mastné
1,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA