Rybí závitky se zeleninou
Tyto rybí závitky chutnají skvěle s kuskusem.
Postup
- Mrkev oloupeme a pórek očistíme. Oboje nakrájíme na nudličky, spaříme ve vroucí vodě a scedíme.
- Filátka očistíme, podélně přepůlíme, osolíme a opepříme. Rozdělíme na ně připravenou zeleninu a stočíme je. Závitky zabalíme do plátku slaniny a převážeme provázkem nebo spíchneme párátkem.
- V pekáčku rozehřejeme olej a závitky na něm ze všech stran opečeme. Pak je podlijeme vínem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a krátce je dopečeme. Servírujeme je s kuskusem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
501 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2097 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
2,8 g
3 %
3 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
72,9 g
116 %
107 %
-
Tuky
19,9 g
31 %
28 %
-
nasycené
6,6 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA