Preclíky se solí, mákem a kmínem

Křupavé preclíky, které si rychle oblíbíte.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

bez kynutí

Ingredience

25 PORCE +

Postup

  1. Mléko mírně zahřejeme. Droždí rozdrobíme do misky, přidáme cukr, 2 lžíce mouky a 4 lžíce vlažného mléka. Promícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  2. Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Mouku smícháme se špetkou soli a prosijeme ji do zadělávací mísy. Přidáme vykynutý kvásek a vejce, přilijeme zbylé mléko a vlažné máslo. Vše promícháme a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme vykynout.
  3. Těsto rozdělíme na stejně velké kousky a na pomoučeném vále z nich rukama vyválíme dlouhé, tenké válečky. Vytvarujeme z nich preclíky, které přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme solí, mákem nebo kmínem.
  4. Necháme ještě asi 10 minut nakynout. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 8-10 minut dozlatova.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    112 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    469 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    15,2 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    3,3 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    4,1 g

    6 %

    6 %

  • nasycené

    2,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.