Podzimní hruškový koláč podle @gazdinacz
Křehký koláč se spoustou ořechů, který si nesmíte nechat ujít.
Postup
- Hrušky opláchneme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny, abychom snadno odstranili jádřince. Po očištění by měly vážit 300 g. Nastrouháme je z poloviny najemno a z poloviny nahrubo, poté z nich vymačkáme přebytečnou šťávu.
- Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.
- Do menší mísy prosejeme mouku, kypřicí prášek, kakao, perníkové koření a špetku soli.
- Pekanové ořechy nasekáme nahrubo.
- Vejce vyšleháme spolu s mlékem, cukrem a vychladlým máslem. Přidáme prosátou směs suchých ingrediencí a promícháme. Nakonec zapracujeme nastrouhané hrušky, nasekané ořechy a rozinky.
- Výsledné hustší těsto přendáme do nízké kulaté formy na koláč, kterou nejprve vyložíme pečicím papírem. Rozetřeme lžící a povrch ozdobíme plátky hrušek a kousky ořechů.
-
Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 40–45 minut. Propečení zkontrolujeme zapíchnutím špejle.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
737 KCal
33 %
31 %
-
Energie
3083 KJ
33 %
31 %
-
Sacharidy
86,7 g
99 %
87 %
-
Vláknina
10,8 g
36 %
36 %
-
Bílkoviny
13,9 g
22 %
20 %
-
Tuky
34,2 g
53 %
49 %
-
nasycené
15,0 g
-
trans-mastné
0,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Archiv Ivety Uhrín Poncové
Podobné recepty
Měkké perníčky
Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.