Plněná jehněčí kýta na rozmarýnu
Tato slavnostní jehněčí kýta je ideálním pokrmem na Velikonoce.
Postup
- Do mísy dáme mleté jehněčí maso, na kostičky nakrájené uzené, sůl, pepř a majoránku. Přidáme nakrájené, v mléce namočené a vymačkané housky, vejce a na rozškvařené slanině orestované žampiony. Vše promícháme a necháme odpočinout.
- Kýtu vykostíme, maso rozřízneme na plát a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a do středu rozprostřeme náplň. Maso stočíme, převážeme kuchyňským provázkem a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.
- Opečené maso přendáme do pekáčku, posypeme pokrájeným rozmarýnem a za častého podlévání bílým vínem dusíme doměkka.
- Jako přílohu můžeme podávat různě upravené brambory a zeleninu.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
904 KCal
41 %
38 %
-
Energie
3782 KJ
41 %
38 %
-
Sacharidy
35,3 g
40 %
35 %
-
Vláknina
1,4 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
68,9 g
109 %
101 %
-
Tuky
50,6 g
78 %
72 %
-
nasycené
12,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA