Pečené vepřové ocásky

Pečené vepřové ocásky patří mezi křupavé pochoutky pro milovníky poctivého masa.

Obtížnost

Střední

Vaření 140 min

bez doby odležení

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Maso očistíme a odřízneme od kostí. Promícháme ho s kmínem a česnekem utřeným se solí. Necháme ho alespoň hodinu v chladu odležet.
  2. Kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou a lehce osolíme. Přidáme očištěnou, pokrájenou kořenovou zeleninu a zvolna vše vaříme asi 2 hodiny.
  3. Cibuli oloupeme, nahrubo pokrájíme a spolu s masem z ocásků vložíme do pekáče. Lehce je podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme v troubě vyhřáté na 170 °C doměkka. Potom ho odklopíme a při 190 °C dopečeme dozlatova.
  4. Měkké maso vyjmeme z pekáčku, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou, kterou pak opražíme. Přilijeme asi 250 ml scezeného vývaru z kostí (zbylý vývar použijeme do jiného pokrmu), promícháme a asi 15 minut provaříme. Podáváme s čerstvým pečivem nebo bramborovými knedlíky a špenátem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    4514 KCal

    205 %

    188 %

  • Energie

    18888 KJ

    205 %

    188 %

  • Sacharidy

    5,0 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    2,5 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    497,9 g

    766 %

    711 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.