Pečené vepřové ocásky
Pečené vepřové ocásky patří mezi křupavé pochoutky pro milovníky poctivého masa.
Vaření 140 min
bez doby odležení
Postup
- Maso očistíme a odřízneme od kostí. Promícháme ho s kmínem a česnekem utřeným se solí. Necháme ho alespoň hodinu v chladu odležet.
- Kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou a lehce osolíme. Přidáme očištěnou, pokrájenou kořenovou zeleninu a zvolna vše vaříme asi 2 hodiny.
- Cibuli oloupeme, nahrubo pokrájíme a spolu s masem z ocásků vložíme do pekáče. Lehce je podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme v troubě vyhřáté na 170 °C doměkka. Potom ho odklopíme a při 190 °C dopečeme dozlatova.
- Měkké maso vyjmeme z pekáčku, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou, kterou pak opražíme. Přilijeme asi 250 ml scezeného vývaru z kostí (zbylý vývar použijeme do jiného pokrmu), promícháme a asi 15 minut provaříme. Podáváme s čerstvým pečivem nebo bramborovými knedlíky a špenátem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
4514 KCal
205 %
188 %
-
Energie
18888 KJ
205 %
188 %
-
Sacharidy
5,0 g
6 %
5 %
-
Vláknina
2,3 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
2,5 g
4 %
4 %
-
Tuky
497,9 g
766 %
711 %
-
nasycené
0,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA