Pečená dýně s vepřovým masem a zelím

Inspirujte se receptem na dobrý oběd.

Obtížnost

Střední

Vaření 110 min

Ingredience

4 PORCE +

Na přípravu masa:

Na dokončení:

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme.
  2. Cibuli vložíme do pekáčku, přidáme kysané zelí a nakrájené maso, zakápneme olejem. Společně pečeme při 160 °C asi 90 minut.
  3. Asi 20 minut před koncem pečení přidáme očištěnou dýni nakrájenou na kostky. Při podávání dozdobíme petrželkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    453 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1894 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    11,5 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    4,8 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    31,1 g

    49 %

    46 %

  • Tuky

    30,4 g

    47 %

    43 %

  • nasycené

    5,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Tip: Na přípravu můžeme použít také jiný druh dýně, kterou připravíme stejným způsobem, ale oloupeme ji. Dále při přípravě můžeme využít zbylé zelí.

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.