Pálivý květák
Máte to rádi ostřejší? Připravte si tento asijský recept.
Postup
- Květák očistíme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Škrob smícháme s moukou, sušeným česnekem, olejem a 100 ml vody. Vymícháme hladké husté těsto, ve kterém obalíme růžičky květáku. Přendáme je na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřát troubě při 180 °C tak dlouho, dokud nezezlátnou (cca 25 minut).
- Mezitím připravíme omáčku. Na pánvi zahřejeme sójovou omáčku, chilli omáčku, ocet, olej a mletý česnek a zázvor. Vaříme pozvolna 5 minut. Pak vmícháme škrob rozmíchaný v trošce vody a ještě asi 2 minuty vaříme. Nakonec ji ochutíme medem.
- Upečený květák obalíme v připravené omáčce, rozdělíme na talíře a doplníme např. rýží. Před podáváním můžeme ještě posypat např. jarní cibulkou a sezamovým semínkem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
203 KCal
9 %
8 %
-
Energie
848 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
28,6 g
32 %
29 %
-
Vláknina
6,7 g
22 %
22 %
-
Bílkoviny
9,9 g
16 %
15 %
-
Tuky
4,0 g
6 %
6 %
-
nasycené
0,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA