Pálivý květák

Máte to rádi ostřejší? Připravte si tento asijský recept.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Omáčka:

Postup

  1. Květák očistíme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Škrob smícháme s moukou, sušeným česnekem, olejem a 100 ml vody. Vymícháme hladké husté těsto, ve kterém obalíme růžičky květáku. Přendáme je na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřát troubě při 180 °C tak dlouho, dokud nezezlátnou (cca 25 minut).
  2. Mezitím připravíme omáčku. Na pánvi zahřejeme sójovou omáčku, chilli omáčku, ocet, olej a mletý česnek a zázvor. Vaříme pozvolna 5 minut. Pak vmícháme škrob rozmíchaný v trošce vody a ještě asi 2 minuty vaříme. Nakonec ji ochutíme medem.
  3. Upečený květák obalíme v připravené omáčce, rozdělíme na talíře a doplníme např. rýží. Před podáváním můžeme ještě posypat např. jarní cibulkou a sezamovým semínkem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    203 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    848 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    28,6 g

    32 %

    29 %

  • Vláknina

    6,7 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    9,9 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    4,0 g

    6 %

    6 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.