Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Šťavnaté masové kuličky doplněné sladkou a karamelizovanou pečenou dýní tvoří skvělý pokrm.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Mleté maso smícháme s nasekanou jarní cibulkou, přidáme vejce, nastrouhaný sýr, strouhanku a ochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme a vlhkýma rukama vytvoříme kuličky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Dýni umyjeme, rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky. Kousky dýně pak rozložíme na plech k masovým kuličkám, zakápneme olivovým olejem, osolíme a společně pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut.
  3. Mezitím oloupeme petržel, nakrájíme ji na kousky a uvaříme ve vodě doměkka. Poté slijeme, přendáme do mixéru, vlijeme kokosové mléko, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Do pyré pak vmícháme nasekanou nať a podáváme s masovými koulemi a pečenou dýní.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    539 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2254 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    28,1 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    6,9 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    34,3 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    30,6 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    12,8 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.