Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré
Šťavnaté masové kuličky doplněné sladkou a karamelizovanou pečenou dýní tvoří skvělý pokrm.
Postup
- Mleté maso smícháme s nasekanou jarní cibulkou, přidáme vejce, nastrouhaný sýr, strouhanku a ochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme a vlhkýma rukama vytvoříme kuličky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Dýni umyjeme, rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky. Kousky dýně pak rozložíme na plech k masovým kuličkám, zakápneme olivovým olejem, osolíme a společně pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut.
- Mezitím oloupeme petržel, nakrájíme ji na kousky a uvaříme ve vodě doměkka. Poté slijeme, přendáme do mixéru, vlijeme kokosové mléko, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Do pyré pak vmícháme nasekanou nať a podáváme s masovými koulemi a pečenou dýní.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
539 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2254 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
28,1 g
32 %
28 %
-
Vláknina
6,9 g
23 %
23 %
-
Bílkoviny
34,3 g
54 %
50 %
-
Tuky
30,6 g
47 %
44 %
-
nasycené
12,8 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA