Masopustní guláš se škvarkovými plackami
Masopustní guláš, který zahřeje a potěší každého gurmána.
Postup
- Na rozehřátém sádle vyškvaříme nakrájenou slaninu a cibuli dozlatova. Po pár minutách přidáme do základu maso nakrájené na kostky a zprudka ho opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme papriku, majoránku a prolisovaný česnek. Poté podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do poloměkka.
- Pak přidáme játra nakrájená na kostičky, guláš zahustíme rozdrobeným chlebem, podle potřeby podlijeme a dál dusíme doměkka. Nakonec dochutíme.
- Na placky nahrubo nakrájíme škvarky, smícháme s prosátou mouku se solí, vejcem, žloutkem, rozdrobeným droždím a vše zalijeme vlažným mlékem a propracujeme na těsto. Necháme ho v teple vykynout.
- Pak ho vyválíme na plát a pomocí tvořítka vykrojíme placky. Ty rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, propíchneme vidličkou, potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut dozlatova.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1583 KCal
72 %
66 %
-
Energie
6622 KJ
72 %
66 %
-
Sacharidy
169,9 g
193 %
170 %
-
Vláknina
15,0 g
50 %
50 %
-
Bílkoviny
82,0 g
130 %
121 %
-
Tuky
60,5 g
93 %
86 %
-
nasycené
19,1 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA