Masopustní guláš se škvarkovými plackami

nehodnoceno

Masopustní guláš, který zahřeje a potěší každého gurmána.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Na placky:

Postup

  1. Na rozehřátém sádle vyškvaříme nakrájenou slaninu a cibuli dozlatova. Po pár minutách přidáme do základu maso nakrájené na kostky a zprudka ho opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme papriku, majoránku a prolisovaný česnek. Poté podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do poloměkka.
  2. Pak přidáme játra nakrájená na kostičky, guláš zahustíme rozdrobeným chlebem, podle potřeby podlijeme a dál dusíme doměkka. Nakonec dochutíme.
  3. Na placky nahrubo nakrájíme škvarky, smícháme s prosátou mouku se solí, vejcem, žloutkem, rozdrobeným droždím a vše zalijeme vlažným mlékem a propracujeme na těsto. Necháme ho v teple vykynout.
  4. Pak ho vyválíme na plát a pomocí tvořítka vykrojíme placky. Ty rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, propíchneme vidličkou, potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut dozlatova.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1583 KCal

    72 %

    66 %

  • Energie

    6622 KJ

    72 %

    66 %

  • Sacharidy

    169,9 g

    193 %

    170 %

  • Vláknina

    15,0 g

    50 %

    50 %

  • Bílkoviny

    82,0 g

    130 %

    121 %

  • Tuky

    60,5 g

    93 %

    86 %

  • nasycené

    19,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.