Kýta v listovém těstě

K Velikonocům patří i pečení slavnostního oběda.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Vepřovou kýtu očistíme, osušíme, osolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Pak ji dáme do trouby a upečeme doměkka. Hotové maso necháme vychladnout.
  2. Očištěné kapustové listy spaříme ve vroucí vodě, pak ihned propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibulku, žampiony a šunku. Vše zalijeme vejcem, rozmíchaným se smetanou. Ochutíme solí a pepřem.
  3. Listové těsto rozválíme do tvaru obdélníku, poklademe ho plátky slaniny a na ně položíme spařené kapustové listy. Vše potřeme vaječnou směsí, doprostřed položíme předpečené maso a zabalíme jako závin.
  4. Plech vyložíme pečicím papírem, položíme na něj kýtu v listovém těstě, povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme solí a kmínem. Pečeme asi 30 minut při teplotě 160 °C. Upečenou kýtu vyndáme z trouby a necháme chvíli odstát. Teprve pak ji rozkrájíme na plátky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    780 KCal

    35 %

    33 %

  • Energie

    3264 KJ

    35 %

    33 %

  • Sacharidy

    26,6 g

    30 %

    27 %

  • Vláknina

    3,8 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    56,3 g

    89 %

    83 %

  • Tuky

    48,9 g

    75 %

    70 %

  • nasycené

    14,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.