Kýta v listovém těstě
K Velikonocům patří i pečení slavnostního oběda.
Postup
- Vepřovou kýtu očistíme, osušíme, osolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Pak ji dáme do trouby a upečeme doměkka. Hotové maso necháme vychladnout.
- Očištěné kapustové listy spaříme ve vroucí vodě, pak ihned propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibulku, žampiony a šunku. Vše zalijeme vejcem, rozmíchaným se smetanou. Ochutíme solí a pepřem.
- Listové těsto rozválíme do tvaru obdélníku, poklademe ho plátky slaniny a na ně položíme spařené kapustové listy. Vše potřeme vaječnou směsí, doprostřed položíme předpečené maso a zabalíme jako závin.
- Plech vyložíme pečicím papírem, položíme na něj kýtu v listovém těstě, povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme solí a kmínem. Pečeme asi 30 minut při teplotě 160 °C. Upečenou kýtu vyndáme z trouby a necháme chvíli odstát. Teprve pak ji rozkrájíme na plátky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
780 KCal
35 %
33 %
-
Energie
3264 KJ
35 %
33 %
-
Sacharidy
26,6 g
30 %
27 %
-
Vláknina
3,8 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
56,3 g
89 %
83 %
-
Tuky
48,9 g
75 %
70 %
-
nasycené
14,4 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA