Krokety z kořenové zeleniny s dýňovým pyré
Neobyčejný pokrm, který je lazený do podzimních chutí.
Vaření 60 min
bez odležení
Postup
- Kořenovou zeleninu očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou zeleninu slijeme, necháme vychladnout a pak ji nastrouháme nahrubo do misky.
- Přidáme najemno nastrouhaný sýr, vejce, strouhanku, kari, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Pokud by byla hmota málo soudržná, přidáme ještě strouhanku.
- Rukama namočenýma ve vodě tvarujeme válečky, které obalíme ve strouhance a uložíme je do lednice asi na 60 minut.
- Dýni mezitím přepůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Dáme je do hrnce, zalijeme vývarem tak, aby byly zcela ponořené a vaříme doměkka. Pak slijeme vodu a rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Odleželé krokety smažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova. Hotové krokety podáváme s dýňovým pyré. Můžeme je dozdobit snítky oregana a najemno nasekanou pažitkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
512 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2142 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
55,1 g
63 %
55 %
-
Vláknina
14,1 g
47 %
47 %
-
Bílkoviny
31,0 g
49 %
46 %
-
Tuky
15,1 g
23 %
22 %
-
nasycené
6,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA