Krokety z kořenové zeleniny s dýňovým pyré

Neobyčejný pokrm, který je lazený do podzimních chutí.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou zeleninu slijeme, necháme vychladnout a pak ji nastrouháme nahrubo do misky.
  2. Přidáme najemno nastrouhaný sýr, vejce, strouhanku, kari, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Pokud by byla hmota málo soudržná, přidáme ještě strouhanku.
  3. Rukama namočenýma ve vodě tvarujeme válečky, které obalíme ve strouhance a uložíme je do lednice asi na 60 minut.
  4. Dýni mezitím přepůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Dáme je do hrnce, zalijeme vývarem tak, aby byly zcela ponořené a vaříme doměkka. Pak slijeme vodu a rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Odleželé krokety smažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova. Hotové krokety podáváme s dýňovým pyré. Můžeme je dozdobit snítky oregana a najemno nasekanou pažitkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    512 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2142 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    55,1 g

    63 %

    55 %

  • Vláknina

    14,1 g

    47 %

    47 %

  • Bílkoviny

    31,0 g

    49 %

    46 %

  • Tuky

    15,1 g

    23 %

    22 %

  • nasycené

    6,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.