Jehněčí roláda
Uvařte si podle našeho receptu skvělý pokrm.
Postup
- Jehněčí kýtu očistíme. Asi 200 g odřízneme a na masovém strojku umeleme najemno. Mleté maso vložíme do mísy. Přidáme mletou papriku, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. Okurky a očištěnou mrkev podélně rozkrájíme na čtvrtinky. Mrkev krátce povaříme ve vodě. Necháme ji okapat.
- Zbylou jehněčí kýtu rozřízneme na plát a přes potravinovou fólii dobře rozklepeme. Pak plát potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny. Navrch rozetřeme masovou hmotu a podélně rozložíme okurku a mrkev. Vše svineme do rolády a převážeme provázkem.
- V pekáčku rozehřejeme máslo a roládu ze všech stran opečeme. Pak ji podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby. Při 190 °C ji pečeme asi hodinu. Dle potřeby přiléváme další vodu a roládu přeléváme výpekem. Ke konci ji odklopíme a necháme zezlátnout.
- Roládu vyjmeme z pekáčku. Štávu přelijeme do kastrůlku a vyrestujeme ji na tuk. Vmícháme mouku a přilijeme vodu. Štávu dobře rozmícháme a 15 minut necháme provařit. Dochutíme ji solí a pepřem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
458 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1914 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
4,0 g
5 %
4 %
-
Vláknina
0,6 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
53,4 g
85 %
78 %
-
Tuky
25,1 g
39 %
36 %
-
nasycené
12,4 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA