Jehněčí kýta s koprovou omáčkou
Pokud milujete kopr, rozhodně vyzkoušejte tento skvělý recept.
Postup
- Očištěnou jehněčí kýtu osolíme a opepříme. V pekáčku rozpustíme 200 g másla a maso na něm lehce ze všech stran orestujeme. Pak přidáme nasekanou cibuli, vložíme do trouby nahřáté na 180 °C. Za stálého podlévání a obracení pečeme maso asi 60-90 minut doměkka.
- Ze zbytku másla a mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme cukr, zalijeme smetanou a osolíme. Povaříme na mírném ohni asi 20 minut a před podáváním zamícháme do omáčky čerstvý nasekaný kopr.
- Pečenou kýtu nakrájíme na plátky a podáváme s koprovou omáčkou a vařenými bramborami, posypanými strouhaným tvarohem.
- Pan Košnář připravuje koprovou omáčku sladkou. Máte-li ji raději sladkokyselou, přidejte s cukrem i trochu octa. Pak teprve zavařte smetanu, aby se nesrazila.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1573 KCal
72 %
66 %
-
Energie
6582 KJ
72 %
66 %
-
Sacharidy
26,9 g
31 %
27 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
54,4 g
86 %
80 %
-
Tuky
138,2 g
213 %
197 %
-
nasycené
85,3 g
-
trans-mastné
1,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA