Jehněčí hřebínek pod bylinkovou krustou podle Kayi Kounové Roubíčkové
Křehké masíčko s křupavou krustou z bylinek. Tuto lahůdku podle blogu S vášní pro jídlo musíte vyzkoušet.
Postup
- Na bylinkovou krustu nakrájíme pečivo na menší kousky a společně s nahrubo nasekanými bylinkami a česnekem vložíme do sekáčku. Rozsekáme najemno, do směsi přidáme olej, trochu soli a pepře a promícháme.
- Hřebínek ze všech stran osolíme, přidáme pepř a na oleji opečeme ze všech stran dozlatova.
- Opečený hřebínek přesuneme na pekáč a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10 minut.
- Poté pekáč vyndáme, na hřebínek svrchu přimáčkneme bylinkovou strouhanku a vložíme do trouby dopéct ještě na 5-10 minut dozlatova.
- Než se maso upeče, připravíme omáčku. Do hlubokého mixéru přidáme nahrubo nasekanou hladkolistou petržel, olej, citronovou šťávu a promixujeme dohladka. Na závěr dochutíme špetkou soli a pepře.
- Hotový hřebínek nakrájíme podél žebírek na jednotlivé kotletky. Podáváme s opečeným bramborem a bylinkovou omáčkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
259 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1085 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
19,4 g
22 %
19 %
-
Vláknina
3,3 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
4,3 g
7 %
6 %
-
Tuky
18,0 g
28 %
26 %
-
nasycené
2,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Karolína Kounová Roubíčková, S vášní pro jídlo