Jahodový koláč s vanilkovým krémem
Tento koláč nejen skvěle vypadá, ale také chutná.
Vaření 90 min
bez odležení
Postup
- Z mouky, cukru, másla a vejce vypracujeme kompaktní těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut odležet do chladničky.
- Odpočinuté těsto vyválíme na pomoučněné pracovní ploše a vyložíme jím dno i boky koláčové formy o průměru 26 cm. Odkrojíme přebytečné okraje a uložíme minimálně na půl hodiny do chladničky.
- Na pistáciový krém utřeme změklé máslo s cukrem do pěny a poté zašleháme vejce. Přidáme mandlovou mouku, mleté pistácie a promícháme. Pistáciovou náplň rozetřeme na ztuhlé těsto a vložíme do trouby. Pečeme při 170 °C asi 30 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout.
- Mezitím očistíme jahody a nakrájíme je na tenké plátky. Smetanu vyšleháme dotuha a část krému nastříkáme pomocí cukrářského sáčku po obvodu koláče. Zbylou šlehačku rozetřeme na koláč a celý koláč poklademe plátky jahod. Dozdobíme jedlými květy.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
422 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1766 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
31,8 g
36 %
32 %
-
Vláknina
2,2 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
6,7 g
11 %
10 %
-
Tuky
29,3 g
45 %
42 %
-
nasycené
15,9 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Měkké perníčky
Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.