Jahodový dortík do hrnečku
Snadný dezert, který se hodí, pokud zrovna nestíháte.
Postup
- Jahody nakrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce a spolu s cukrem přivedeme k varu. Škrob promícháme s 90 ml studené vody a přilijeme ke směsi. Za stálého míchání přivedeme k varu a už jen krátce povaříme.
- Kefír, vejce, rozpuštěné zchladlé máslo a oba druhy cukru promícháme v misce pomocí metličky. Nakonec zapracujeme hladkou mouku s kypřicím práškem.
- Těsto rozdělíme do 8 hrnečků, každý zvlášť dáme do mikrovlnné trouby, nastavíme výkon 900 W a zapneme na 2 minuty.
- Jahody rozdělíme do misek, doplníme dortíkem vyklopeným z hrnečku a ozdobíme např. zakysanou smetanou a čokoládovými křupinkami. Podáváme ihned.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
347 KCal
16 %
14 %
-
Energie
1452 KJ
16 %
14 %
-
Sacharidy
57,3 g
65 %
57 %
-
Vláknina
2,9 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
5,4 g
9 %
8 %
-
Tuky
10,6 g
16 %
15 %
-
nasycené
5,8 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA