Nepečený jahodový dort podle Lucie Šrámkové

Snadný a rychlý dort, který si oblíbí každý milovník jahod, včetně dětí.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

12 PORCE +

Postup

  1. Nejprve očistíme jahody a uvaříme si asi 200 ml kávy.
  2. Na krém společně vyšleháme mascarpone, smetanu, moučkový cukr a semínka z vanilkového lusku do tuha. Poté vmícháme tvaroh a zakysanou smetanu.
  3. Do formy o průměru 23-25cm začneme vrstvit cukrářské piškoty, které lehce pokapeme kávou. Pokud kávu nemáte rádi, můžete tento krok úplně vynechat. Na piškoty rozetřeme krém, dále vyskládáme nakrájené plátky jahod, na ně opět piškoty a takto stále dokola, než se forma naplní. Zakončíme krémem, který libovolně ozdobíme jahodami a lístky meduňky.
  4. Necháme pár hodin zatuhnout v lednici, poté servírujeme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    354 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1481 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    36,6 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    8,5 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    19,1 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    11,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Jogurtový dort s jahodami

Jemný dort plný jahod a svěžího krému.

Jahodový dort

Nadýchaný jahodový dort, který si zamilujete na první sousto.

Dort s jahodami

Svěží dort, na kterém si pochutnáte.

Jahodový dortík do hrnečku

Snadný dezert, který se hodí, pokud zrovna nestíháte.

Tvarohový vrstvený dort s jahodami

Tento dort se skvěle hodí na jakoukoli oslavu.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.