Nepečený jahodový dort podle Lucie Šrámkové
Snadný a rychlý dort, který si oblíbí každý milovník jahod, včetně dětí.
Postup
- Nejprve očistíme jahody a uvaříme si asi 200 ml kávy.
- Na krém společně vyšleháme mascarpone, smetanu, moučkový cukr a semínka z vanilkového lusku do tuha. Poté vmícháme tvaroh a zakysanou smetanu.
- Do formy o průměru 23-25cm začneme vrstvit cukrářské piškoty, které lehce pokapeme kávou. Pokud kávu nemáte rádi, můžete tento krok úplně vynechat. Na piškoty rozetřeme krém, dále vyskládáme nakrájené plátky jahod, na ně opět piškoty a takto stále dokola, než se forma naplní. Zakončíme krémem, který libovolně ozdobíme jahodami a lístky meduňky.
- Necháme pár hodin zatuhnout v lednici, poté servírujeme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
354 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1481 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
36,6 g
42 %
37 %
-
Vláknina
1,4 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
8,5 g
14 %
13 %
-
Tuky
19,1 g
29 %
27 %
-
nasycené
11,2 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Archiv Lucie Šrámkové