Hráškový krém s uzeným lososem
Jedna z nejlepších krémových polévek.
Postup
- Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme připravenou zeleninu a krátce orestujeme. Ochutíme solí, muškátovým květem. Zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.
- Mezitím na plech s pečicím papírem nasypeme do čtyř kruhů najemno nastrouhaný parmazán. Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme máslem a přidáme na plech k sýru. V troubě předehřáté na 175 °C pečeme asi 5 minut dozlatova.
- Po 10 minutách varu přidáme do vývaru hrášek a vaříme dalších cca 10 minut do změknutí. Potom přilijeme 3/4 smetany a vše dohladka rozmixujeme ponorným mixérem. Podle chuti přisolíme. Polévku rozdělíme do misek. Přidáme kousky lososa, vychladlé sýrové chipsy a zakápneme zbylou smetanou. Podáváme s opečenou bagetkou. Dle chuti můžeme polévku posypat nasekanou pažitkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
429 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1795 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
24,9 g
28 %
25 %
-
Vláknina
7,9 g
26 %
26 %
-
Bílkoviny
15,7 g
25 %
23 %
-
Tuky
27,9 g
43 %
40 %
-
nasycené
12,3 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA