Hráškový krém s uzeným lososem

1 hodnocení

Jedna z nejlepších krémových polévek.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme připravenou zeleninu a krátce orestujeme. Ochutíme solí, muškátovým květem. Zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.
  2. Mezitím na plech s pečicím papírem nasypeme do čtyř kruhů najemno nastrouhaný parmazán. Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme máslem a přidáme na plech k sýru. V troubě předehřáté na 175 °C pečeme asi 5 minut dozlatova.
  3. Po 10 minutách varu přidáme do vývaru hrášek a vaříme dalších cca 10 minut do změknutí. Potom přilijeme 3/4 smetany a vše dohladka rozmixujeme ponorným mixérem. Podle chuti přisolíme. Polévku rozdělíme do misek. Přidáme kousky lososa, vychladlé sýrové chipsy a zakápneme zbylou smetanou. Podáváme s opečenou bagetkou. Dle chuti můžeme polévku posypat nasekanou pažitkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    429 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1795 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    24,9 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    7,9 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    15,7 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    27,9 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    12,3 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Bílá zelná polévka s klobásou

V sychravém počasí přijde teplá polévka vhod.

Polévka z brokolice a špenátu

Pokud máte rádi polévky, tak musíte ochutnat i tuto.

Petrželový krém s jablky

Tato netradiční polévka vám jistě zachutná.

Dýňová polévka s karamelovými jablíčky

Vyzkoušejte podzimní polévku ze sladkých i slaných surovin.

Pastinákový krém podle @kuchtyna_cz

Není nad to se s příchodem chladnějšího počasí prohřát vydatnou polévkou. Petržel je někdy obtížné...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.